Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana özellikle parti toplantılarında yanından ayırmadığı 'kara kaplı' ajandasını, parti genel başkanı olduktan sonra yeniden kullanmaya başladı.

Erdoğan'ın başkanlığında yapılan son MYK toplantısından, fotoğraf karelerine ilginç bir detay yansıdı. Toplantı masasının başında oturan Erdoğan'ın elinin altında tuttuğu kalın ajanda dikkat çekti. Erdoğan'ın ajandası ile birlikte toplantıya gelmesi AK Parti kurmaylarının da dikkatinden kaçmadı ve kulislerde 'kara kaplı defter geri döndü' yorumları yapıldı. Erdoğan'ın, geçmişte AK Parti'nin MYK, MKYK toplantılarının yanı sıra, bakanlar kurulu, il başkanları ve yılda iki kez yapılan kamp niteliğindeki istişare toplantılarında bu not defterini çok sık kullandığı biliniyor. Erdoğan, bu toplantılarda yapılan değerlendirmeleri tek tek bu deftere not alıyor. Verdiği talimatları gün gün bu deftere işliyor ve bu talimatların yerine getirilip getirilmediğini de yine bu deftere aldığı notlardan takip ediyor. Milletvekillerinin yaptıkları çalışmalar, teşkilatla ilişkileri, Meclis'teki performanslarının da bu deftere işlendiği belirtiliyor.

AK Parti kurmayları, geçmişte milletvekili aday belirleme süreçlerinde, Erdoğan'ın aday gösterilecek isimlerle ilgili görüşmeler yapılırken, sık sık 'Kara kaplı defterini' açıp o kişiyle aldığı notlara baktığı hatırlatmasını da yapıyor.

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra girdiği yoğun icraat sürecinde, Erdoğan'ın ajandasında aldığı notlar, kulislerde bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve bürokratların adeta korkulu rüyası haline gelmişti. Erdoğan, verdiği talimatları günü geldiğinde, saatin kaç olduğuna da bakmadan, ilgili kişiyi arayıp soruyordu.

EDİTÖR'ÜN NOTU...

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır hakkında onlarca şikayetin Cumhurbaşkanı Külliyesi'ne ulaştığı ve kara kaplı deftere girdiği iddia ediliyor.

Bunu bilen Özbakır'ın danışmanları aracılığıyla, önümüzdeki dönemde yeniden aday olacağı, hatta bakan olacağı şeklinde kulis faaliyetleri yaptığı belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi