Geçtiğimiz ay sonunda Karabük Müftülüğü binasına girerek, 5 bin TL tutarındaki bağış paralarını çalan hırsız yakayı ele verdi.
11 gün önce hafta sonu nedeniyle kapalı olan Karabük İl Müftülüğü'nde medyana gelen hırsızlık olayının şüphelisi polisin titiz alışması sonrası kıskıvrak yakalandı.
Hırsızlık anlarının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdığı olay sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip olay yeri ve çevresinden topladıkları 160 saatli güvenlik görüntülerini incelemeye aldı. Görüntüleri kare kare inceleyen ekipler olayı gerçekleştiren şahsın İrfan Değirmenci (45) olduğunu tespit etti. Tepsit edilen şahsın il dışından geldiğini de değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Gerede Otoyol çıkıştan itibaren Karabük'e kadar gelen araç plakaları üzerinde çalışmalar yaparak şüpheli araçların plakalarını tespit etti. Bunun üzerine dün şüpheli bir aracı takibe başlayan ekipler, şüpheliyi Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde otomobiliyle ilerlerken durdurdu ve gözaltına aldı. İnceleme yapılmak üzere Karabük Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen otomobilde, lacivert renkli kapüşonlu mont, iki çift kırmızı iş eldiveni, özel tasarlanmış levye, özel tornavidalar ve kapı kilit göbeğini kırmakta kullanılan özel anahtar ele geçirildi.
Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydının bulunduğu tespit edilen şahsın adres tespitini engellemek amacıyla MERNİS sistemine yurt dışında bir adres kaydettirdiği de tespit edildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan İrfan Değirmenci, sağlık kontrolünün ardından Karabük Adliyesi'ne sevk edildi.

Editör: Pusula Gazetesi