Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Sınarcık Caddesinde 46 yıldır ilçeye hizmet veren ve babasından işyerini devralan Fotoğrafçı Zeycan Demir ile Cumhuriyet Caddesinde KOSGEB desteği ile kafe açarak işleten Binnur Aygül'e, işyerlerinin önüne duba koydukları gerekçesiyle 427'şer TL ceza yazıldı. Cezaların işleme konulmasının ardından Bozkurt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından belediye hoparlöründen işyerlerinin önüne duba konulmasının yasaklandığını belirten açıklama yapıldı. İşletme sahipleri, cezaya tepki göstererek haksızlık yapıldığını ileri sürdü.
Bozkurt'ta Fotoğrafçılık yapan Zeycan Demir, "İşyerimin bulunduğu yerde park, 15 dakika levhaları olduğu halde riayet edilmiyor. Araçlar işyerim görülmeyecek şekilde önüne devamlı uzun süre arabalar park ediyor. İşyerimin kurucusu babam Muzaffer Demir, zaman zaman buraya duba koymaktaydı. Bu şekilde yaklaşık 10 yıldır dükkanın önünü açık tutmaya çalıştık. Yasak olduğunu emniyetin ceza yazacağını bile bilmiyordum. Bana uyarı yapmadan ceza yazdılar. Cezanın ardından belediye hoparlörü ile diğer duba koyan esnafları cezalandırmamak için uyarıda bulundular. Ama ceza bize yazıldı, olan bize oldu" dedi.
Fotoğrafçı Muzaffer Demir ise, "Sınarcık Caddesi, Bozkurt'un en uzun ve en hareketli yeridir. 46 yıl önce kurduğum bu işyeri fotoğrafçılık ve gazetecilik olarak Bozkurt'a hizmet vermiştir. Bu işyerine ceza yazmak için 5 görevli geldi. Kızımın levhayı bir anda bulamamasını bahane edip benimle sert bir üslupla tartışmaya başladılar. Dubaları koyan benim, benim kimliğimle bana ceza yazın dedim. Bağırdılar, bağıramazsın deyip suçladılar. Tartışma anında emniyet amirine, kaymakamımıza telefon edip yardım istedim. Ben de 25 yıl memurluk yaptım, 3 dakikada yazılabilecek bir ceza kağıdı için yaklaşık 40 dakika tartıştılar, öyle sanıyorum ki beni suçlayacak malzeme beklediler. 68 yaşındaki adamın kurduğu işyerine 5 görevli niye gelsin. Duba konulan yer engelli rampası, şimdi arabaların devamlı park yeri oldu. Kaldı ki Bozkurt Kaymakamlık makamına ve belediye başkanlığına levhalardaki park 15 dakikanın uygulanması, dubaların kaldırılması için verilen dilekçeyi ilk imzalayanlardanım ve duba konulmasını istemeyen dubaya karşı olan biriyim" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi