Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline dört gün yangın eğitim semineri verildi. İtfaiye Amirliği toplantı salonunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Grup Amiri Nevzat Kaleli ve İtfaiye Baş Şoförü Atilla Sütçü tarafından Çaycuma Belediyesine bağlı itfaiye erleri eğitildi.
Çaycuma itfaiye erlerine kurs süresince, neler yapabileceklerini anlattıklarını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Grup Amiri Nevzat Kaleli; yangın yeri ve tehlikeleri, yangına müdahale sırasında dikkat edilmesi gereken şeyler, LPG ve doğalgaz yangınları, doğal afetler ve arama kurtarma, yangın önleyici önlemler ile yangın söndürme cihazlarının verimli kullanımı gibi konular da bilgi verdi.
Dört gün devam eden ve kursa iştirak eden Belediye Başkan Mithat Gülşen, belediye olarak hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirterek geldikleri günden bu güne kadar bu tür çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Hayat kurtarmaya yönelik hizmet veren mesleklerin başında olan itfaiye erlerinin eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Gülşen; "Kendi hayatlarını düşünmeden başkalarının can ve mal güvenliği sağlayabilmek için çalışan itfaiye erlerinin daha da bilgilendirmeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından personelimizin eğitilmesi için gönderilen Grup Amiri Nevzat Kaleli´ye ve Büyük Şehir Belediye Başkanı Melik Gökçek´e teşekkür ediyorum" dedi.
Seminerin son gününde kaza yapmış bir araçta sıkışmış bir vatandaşın nasıl kurtulacağı, yanan bir araç ve yanan bir binanın çatı katının nasıl söndürülmesi ile ilgili olarak tatbikat yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi