Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binasında dün gerçekleşen kampanyada ilk bağışı SGK Bartın İl Müdürü Halil İbrahim Çavdar yaptı. Müdür Çavdar&8217;la başlayan kampanyaya SGK personeli ve İş-Kur personelinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Kampanyada Kızılay Derneği Şube Başkanı İsmail Çakır, Yönetim Kurulu üyesi Necdet Aydemir ve Erdal Arslan da hazır bulundu. Sabah saatlerinde başlayan ve mesai bitimine kadar devam eden kampanya kapsamında toplanan kanlarla yeni hayatların kurtulmasına vesile olacaklarını belirten Türk Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanı İsmail Çakır, toplanan kanların Düzce&8217;deki merkezde analiz edileceğini ve daha sonra Çapa&8217;ya gönderileceğini söyledi.



5 personel görev yaptı



İnsanların kan bağışı yaparak hayat kurtardıklarını belirten Kızılay Şube Başkanı İsmail Çakır, &8220;Türk Kızılay Derneği ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ortaklaşa düzenlenen ve Zonguldak Kan Merkezi&8217;nden gelen 1 doktor, 3 hemşire ve bir sağlık görevlisi ile toplam 5 kişiden oluşan personelle ilimizde kan bağışı kampanyası başlattık. Burada toplanan kan üniteleri Düzce Kan Merkezi&8217;ne gidiyor. Burada analizler yapıldıktan sonra bu kan tüpleri Çapa Tıp Merkezi&8217;ne teslim ediliyor. Zaten Türkiye genelinde son tahlilleri yapabilen 2-3 tane kurum var ve bunlardan bir tanesi de Çapa Tıp Merkezimiz&8221; dedi.



Bağış yapanlara teşekkür etti



Çakır &8220;Son tahliller burada yapıldıktan sonra bu kanlar uygun raporlar ile birlikte kan merkezlerine gönderiliyor ve buralardan da hastanelerin taleplerine göre Kızılay&8217;ın kendi vasıtalarıyla ve hemşireleri ile birlikte hastalara en kısa zamanda ulaştırılıyor ve hastadan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Yapılan analizlerde herhangi mikrop çıkarsa, rapor hasta sahibine bildiriliyor. Bilindiği gibi kan çok önemli bir değer ve hayat kurtarıyor. Kan vermek insan sağlığına faydalar da sağlıyor. Bu sayede vücut daha sağlıklı oluyor&8221; diye konuştu. İsmail Çakır, &8220;Birbirimize ihtiyacımız var&8221; ve &8220;Kan ver hayat kurtar&8221; sloganları ile düzenlenen kampanya&8217;ya katılanlara teşekkür etti.



Bartın&8217;a kan merkezi kurulacak



Şube Başkanı Çakır, &8220;Vatandaşlarımızın da kan bağışı kampanyasına destek olmasını bekliyoruz. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağı belli olmaz. Biz de Kızılay Derneği olarak daha iyi hizmet verme gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızdan biri de burada bir kan merkezinin kurulması için çaba göstermekteyiz ve bu çabalarımızda sonuç vermeye başladı. Kan Merkezi Bölge Müdürü&8217;nü davet ettik ve bu ay içerisinde ilimize gelecek. Sağlık Müdürümüz ile birlikte görüşerek durumu Sayın Valimize bildireceğiz. Zaten bu konu hakkında Sayın Valimizin de haberi var ve bazı detayları ortaya çıkardıktan çalışmalarımız sonuçlanacak. Kan bağışı kampanyalarımız bu ay içersinde devam edecek. Bartın Belediyesi, Müftülük ve Jandarma Komutanlığı&8217;nda da bu ay içerisinde kan bağışı kampanyalarımız olacak&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi