Alaplı Belediye Meclisi´nin Aralık ayı Olağan Toplantısı; yapılan ikinci görüşme ile tamamlandı.
Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan, Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı ikinci görüşmesine geçilmeden önce, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve tüm belediye meclisi üyeleri Tokat´ta hain bir saldırıcı sonucu şehit edilen 7 askere Allah´tan rahmet dileyerek, ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri´ne başsağlığı dilediler. Belediye Toplantı Salonunda yapılan Aralık ayı Belediye Meclisi Toplantısı ikinci görüşmesinde, &[#]8220;Belediye Gelirleri Tarifesi&[#]8221;, Bütçe Komisyonu´nun meclise sunduğu teklif doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildi. Belediye gelirlerinin bazı kalemlerinde indirim yapılırken, bazı gelir kalemlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bazı gelir kalemleri ise yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değişen oranlarda artırıldı. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, giderlerde meydana gelen artışlar nedeniyle mecburen gelir kalemlerinde de ayarlama yapılmak zorunda kalındığını belirterek, &[#]8220;Halkın ağırlıklı olarak faydalandığı hizmet kalemlerinde, detaylı maliyet hesapları yaparak, mümkün olduğunca artış yapmamaya gayret gösterdik. Halkımızın içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Fakat, belediye olarak neticede halka hizmet veriyoruz ve hizmet akışımızı sürdürebilmemiz için gelirlerimizde de günün şartlarına göre ayarlama yapmak durumundayız&[#]8221; dedi.
Bazı belediye meclisi üyelerinin &[#]8220;Belediye alacaklarının tahsilinin hızlandırılması için gecikme zammının alınmamasına&[#]8221; ilişkin teklifine cevap veren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediyenin alacaklı olduğu birikmiş su borçları dışında, yasal olarak diğer birikmiş alacakların hiçbirinde gecikme zammının alınmaması gibi bir yetkilerinin bulunmadığını hatırlattı. Başkan Çimenoğlu, birikmiş alacakların tahsilinin hızlandırılması için bazı borçlular hakkında &[#]8220;İcra-i takibat&[#]8221; başlatıldığını, bazılarına da &[#]8220;Ödeme emri&[#]8221; gönderildiğini bildirdi. Alaplı Belediye Meclisi, gündemin ikinci maddesini de, İmar Komisyonu´ndan gelen rapor doğrultusunda, Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´ne &[#]8220;Kültür evi&[#]8221; yapımı için yer tahsisi yapılmasının yasal olarak mümkün olmaması nedeniyle, derneğin kendi imkanlarıyla alacağı arsa üzerine kültür evi yapımına başlaması durumunda, teknik destek sağlanması yönünde görüş birliğine vararak oybirliğiyle kabul etti.
Alaplı Belediye Meclisi, 2010 yılı Ocak ayı Olağan Toplantısını, 7 Ocak 2009 tarihinde yapmayı ve saat 14.00´da başlamasını kararlaştırdı.
Editör: Pusula Gazetesi