Devrek-Gökçebey ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanlığı'nın 28'inci Olağan Genel Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda yapıldı.

Mevcut Başkan Lütfi Çavuş'un tek aday olduğu kongreye; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak İli Kalkınma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Başar, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, GMİS eski Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Hayri Bulazar, Beycuma Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman ile dernek üyeleri katıldı.

Divan başkanlığını Muzaffer Kalaycıoğlu'nun yaptığı olağan genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ÇAVUŞ: "BİRLİK VE BÜTÜNLÜK SAĞLAYAMAYAN ZONGULDAK, SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA ACİZ DURUMA DÜŞTÜ"

Devrek-Gökçebey ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkan Lütfi Çavuş, yaptığı açılış konuşmasında, "1963 yılında kurulan Devrek-Gökçebey ve Köyleri Derneği olarak ilimizde 54 yıldır faaliyet sürdürüyoruz. Derneğimiz, Zonguldak'ın en eski ve en köklü derneklerinden biridir. Bizim dernek olarak kuruluşumuzdan bu yana ilkemiz ve önceliğimiz, başta Devrek ve Gökçebey ilçelerimiz ve köylerimiz olmak üzere ilimizin sorunlarının çözümünde, ortak paydaş ve istişarelerde bulunarak, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerimiz ve bürokrasimiz ile birlikte ortak hareket etmektir. Sosyal ve ekonomik kalkınmışlık açısından ve ülkemizin sanayi kalkınmasında yıllarca lokomotif görevi üstlenen, sanayiye yön veren, istihdam merkezi olan Zonguldak, bugünlerde en fazla işsizi bulunan, çalışandan çok emeklisi olan bir il olmuştur. Bağrından çıkardığı iki il ile birlikte, artan işsizlik nedeniyle sürekli göç veren Zonguldak, nüfustaki gerileme nedeniyle siyasete yön veren, ülke yönetiminde söz sahibi olan il olma özelliğinden çok uzaklaşmıştır. Gerek siyasi, gerekse STK'lar açısından birlik ve bütünlük sağlayamayan Zonguldak, sorunlarının çözümü konusunda da adeta aciz duruma düşmüştür. Tüm bunların ışığında Zonguldak ulaşımdan tarıma, sanayiden ekonomiye, sosyalleşmeden kültürel yaşama kadar her konuda kaybeden ve geri giden il olmuştur.

Bitirilemeyen yollar nedeniyle ulaşım tıkanma noktasına gelmiş, yapılamayan yatırımlar halkımızı sosyal patlama noktasına getirmiş durumdadır. İlimizin içinde bulunduğu bu durumdan kurtarmanın tek bir yolu vardır. O da 'sen-ben' kavgasını bir kenara bırakmak. Siyasal çekişmelerden kurtulmak ve sosyokültürel ayrımcılıktan uzaklaşarak, hep birlikte ortak hareket etmektir. Bizler Devrek-Gökçebey ve Köylerini Kalkındırma Derneği olarak bundan sonra bu misyonun içinde yer almaya, birliktelik içinde hareket etmeye ve 'ortak akıl' oluşturulmasında rol oynamaya hazırız" dedi.

SEMERCİ: "ŞAHSIM VE BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIM"

Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya her zaman hazır olduklarını belirten Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise, "Birlik ve beraberlik için kurulan, gurbetteki hemşehrilerimizin sorunlarını gidermek amacıyla bu derneği kuranlara ve o günlerden bu günlere kadar yaşatanlara teşekkür ediyorum. Hayatta olmayanları da rahmetle anıyorum. Bende bu dernekte rahmetli Murat Ayanoğlu ile birlikte iki dönem görev yaptım ve başarılı çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Dernek binası, bizim zamanımızda alındı. Dernek yönetiminde bulunanlar, özverili çalışmalarıyla ve maddi ve manevi katkılar verdiler. Bundan sonra da seçilen arkadaşların bu katkıları vereceğine eminim. Bizlere düşen görev, bu arkadaşlara destek olmak... Yeni seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum ve birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını ve şahsım ve belediye olarak her zaman destek çıkacağımın bilinmesini istiyorum" dedi.

KARADUMAN: "AK PARTİ OLARAK STK'LARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da, sivil toplum kuruluşlarının önemini AK Parti olarak çok iyi bildiklerini ifade ederek, "Bölgemizin, şehrimizin kalkınması ve ülkemizin kalkınmasında önder kuruluşlar olarak görüyoruz, sivil toplum derneklerini. Sivil toplum örgütleri, özellikle hemşehri dernekleri; yörelerini, geleneklerini değişik bölgelerde üyeleriyle birlikte temsil ederek yaşatıyorlar. Şehrin gelişmesine, kalkınmasına destek veren derneklerimiz, bir iktidar partisi kadar gücünü görüyorum. Devrek-Gökçebey Derneği'nin geçmişine baktığımız zaman köklü bir dernek olduğu, ülkemizin, şehrimizin iyi ve kötü günlerini taşıyarak köklü kuruluşun bugünlere taşındığı görüyor ve tanık oluyoruz. Dernekte bugüne kadar hizmet eden tüm üye ve başkanları kutluyorum. Zonguldak'ın gelişmesine, kalkınmasına önderlik ederek şehrimizde hizmetleri bölgemize taşımak için gayret gösteriyoruz. Özellikle coğrafyadan ve yüklenici firmalardan dolayı yaşadığımız sıkıntıları hep birlikte görüyoruz. Bunların hızlanması için bizler büyük gayret içindeyiz" dedi.

Yönetim ve Denetim Kurulları raporlarının okunması ve oylanmasının ardından seçimlere geçildi. Kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Lütfi Çavuş başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yüksel Cin, Selahattin Akmeşe, Neşet Karaustaoğlu, Cevdet Cin, Mesut Dakal, Kahraman Bekcili, Yakup Marangoz, Vural Saraç, Ahmet Karaoğlu, Muhammet Ali Akarca, Kadir Alabaş, Hüseyin Horozoğlu, Cengiz Abalı, Mehmet Subaşı, Aziz Boz, Ersin Demir.

Denetleme Kurulu'na; Aydın Çevik, Muharrem Bükrü, Recep Çataklı, Onur Kurulu Üyeliklerine ise; Muharrem Akdemir, Ercan Gebeş, Kaya Arslan, Ali Danacı ve Erol Mekik seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi