Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), tarafından başlatılan basın kartının işlevinin artırılması çalışmaları devam ediyor. Özellikle yerel medyanın çalışmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen indirimler, basın camiası tarafından takdirle karşılanıyor.


Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, basın kartının Öğretmenevlerinde de geçerli olmasını sağlamak amacıyla başlattığı girişime Milli Eğitim Bakanlığı&[#]8217;ndan olumlu cevap geldi.


Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının 25.11.2009 tarihli cevabı yazısında, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün sekretaryasını yürüttüğü ve 13 kişilik komisyon tarafından verilen basın kartını taşıyan gazetecilerin Öğretmenevlerinden indirimli olarak yararlanabileceği ifade edildi.


İlgili yazıda &[#]8220;Bir kurum veya kuruluşun eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhane, kreş ve çocuk bakımevlerinden yararlanan diğer kurum ve kuruluşların personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına kurum personeli için belirlenen tarifenin %25 fazlası uygulanır&[#]8221; denilmekte olup, basın kartı taşıyan gazetecilerin kamu tarifesinden yararlanabilecekleri belirtilmektedir.


MELEK "BASIN KARTLARI GAZETECİLERE KOLAYLIK SAĞLAYACAKTIR.


Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek &[#]8220;Ülkemizde bulunan 11.300 basın kartı taşıyan medya mensubu, Basın Kartları Yönetmeliği gereğince; devlet ve belediyelerin, özel idare ve köylerin ve bunlara bağlı kuruluşların, ulaşım hizmetleri (otobüs, metro vs.) ile toplantıları izleme, kamuya ait müze, galeri, sergi ve stadyumlarda spor karşılaşmalarından halen ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar. Yenilerini ekleyeceğimiz ulaşım, iletişim, konaklama ve teknolojik imkânları kolay ve daha ekonomik elde etmeye yönelik bu çalışmalar, tamamen gönüllülük esasına uygun, iyi niyet çerçevesinde, destek amaçlı yapılmakta olan bir hizmettir. Bu çalışmalarımıza katkı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve değerli personeline teşekkür ederim&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi