Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı 12'inci Olağan Kongresi'nde 3'üncü kez başkan seçilen Hamdi Ayan, mazbatasını İl Seçim Müdürü Güzide Bilgili'den aldı. Bilgili'den 5'inci kez mazbata aldığını ifade eden Ayan, "Sayın Müdürümüzün mazbataları bana uğurlu geliyor. Kendisine teşekkür ediyorum dedi. Bilgili ise, "İniallah sizi Ankara'ya da göndeririz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Ayan adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Olağan Kurultayımız sonrasında mazbatamızı aldık. İnşallah daha farklı şekillerde de Allah mazbata almayı bizlere nasip eder. Bugün resmi olarak Zonguldak İl Teşkilatı olarak göreve başlamış bulunuyoruz. Bu gördüğünüz kadrolar sayın Genel Başkanımızın kadrolarıdır. Pazar günü o salonda delegelerimizle ve Zonguldak'la sözleştik. Başta Zonguldak Belediyesi olmak üzere ilk yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde bizimle var mısınız dedik onlar da varız dediler. Aldığımız sorumluluğun ve verdiğimiz sözün farkındayız. İlk olarak Salı günü TBMM'deki MHP Grup Toplantısı'na katılıyoruz. Ardından saat 14:00'da Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yle görüşmemiz olacak. Kendisinin Zonguldak'la ilgili talimatlarını aldıktan sonra burada Zonguldak'ı ayağa kaldıracak bir çalışma içerisine gireceğiz" açıklamasında bulundu.

"ENERJİ BAKANI BERAT ALBAYRAK LE BİR ARAYA GELECEĞİZ, 3 MADDEYİ GÖRÜŞECEĞİZ"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile toplantılarının olacağını belirten Ayan, "Dün Enerji Bakanımızın özle kalem müdürüyle bir telefon görüşmemiz oldu. Talebimizin Sayın Bakana iletildiğini söyledi ve en kısa zamanda Ankara'da bir araya geleceğimizi ifade ettiler. Zonguldak ile ilgili görüşeceğiz, şahsi hiçbir meselemiz yok. Kendisiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın mitinginde kısa bir görüşmemiz oldu. Kendisinin Zonguldak'la ilgili 3 maddeli bir düşüncesinin olduğunu söyledi ve bunları bize kısa bir şekilde anlattı. Bizim de Zonguldak'la ilgili düşüncelerimizi kendisine aktarmak istediğimizi söyledik. Kendisi de bunu dinlemekten zevk alacağını ve yardımcı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine bir görüşme yapacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde bu görüşmenin sağlanacağını düşünüyoruz.

"ENERJİ BAKANINDAN SONRA BAŞBAKAN İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"
Başbakan Binali Yıldırım ile de bir araya gelmek istediklerini belirten Hamdi Ayan, "Başbakanımız Binali Yıldırım partimizi ziyaret ettiğinde kendisine Zonguldak'ın sorunlarından bahsetmiştik. Kendisi Zonguldak ile ilgili bir problem olduğu takdirde kendisi ile görüşebileceğimizi ve MHP Zonguldak teşkilatını misafir etmek istediğini söylemişti. Sayın Bakanımızla görüştükten sonra Başbakanımızla da görüşmemiz olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi