Devrek Kaymakamlığı tarafından, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırma; onları sözcüklerin zengin dünyasıyla buluşturma; farklı düşünme, araştırma, dili güzel ve etkili kullanabilme becerisini geliştirme, okuduğu kitabı değerlendirebilme becerisi kazandırmak, analitik düşünebilmelerini sağlama, kitap okumaya ilgiyi artırmak amacıyla ilçe genelinde düzenlenen ödüllü "Devrek Okuyor", Kitap Okuma Sınavı sonuçları açıklandı.

Yarışmaya katılan öğrencilere komisyon tarafından belirlenen iki kitabı okuyup bu kitaplardan yine komisyonca hazırlanan 50 sorudan sınav olmuşlardı.

Buna göre, 4.Sınıflarda Çaydeğirmeni TOKİ İlkokulu öğrencisi Cem Kabasakal birinci, Fatih İlkokulu'ndan İlayda Erdoğan ikinci ve yine aynı okuldan Ecrin Ocakçıoğlu da üçüncü oldu.

5.Sınıflarda; Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sude Pür birinci, A.Taner Kışlalı Ortaokulu öğrencisi Alara Dalyan ikinci, Gazi Ortaokulu öğrencisi İzzet Kayra Uzundal da üçüncü oldu.

6.Sınıflarda, A.Taner Kışlalı Ortaokulu öğrencisi Yağmur Bal birinci, Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Anıl Kalıncı ikinci ve Gazi Ortaokulu öğrencisi Ecesu Çiçekdağ da üçüncü oldu.

7.Sınıflarda, A.Taner Kışlalı Ortaokulu öğrencisi Fatma Serra Köken birinci, Gazi Ortaokulu öğrencisi Fitnat Funda Püren ikinci ve Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Tuğba Demir de üçüncü oldu.

8.Sınıflarda, Çaydeğirmeni 75.Yıl Ortaokulu öğrencisi Harun Demirci birinci, Kuvayi Milliye Ortaokulu öğrencelerinden Senanur Mekikoğlu ikinci olurken Aylin Yılmaz da üçüncü oldu.

9.Sınıflarda, Sabahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Beyza Kadam birinci, Şerife Demirtaş ikinci ve Aslı inam da üçüncü oldu.

10.Sınıflarda, Sabahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Melek Günel birinci, Merve Güney ikinci ve Zeliha Tığcı da üçüncü oldu.

11.Sınıflarda, Devrek Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zehra Karakahraman birinci, Merve Darakçı ikinci ve Büşra Koç da üçüncü oldu.

Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilere Devrek Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek bir törenle, birincilere 300 TL, ikincilere 200 TL ve üçüncülere ise 100 TL'lik nakit ödülü verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi