Kilimli Esnaf Kefalet Kooparatifi Başkanı Orhan Gülay yaptığı değerlendirmede Halk Bankası´na borçlu esnaflara getirilen ödeme kolaylığı ve kısmi afla ilgili bilgiler verdi.Tüm borçluların yıl sonuna kadar mutlaka müracaat etmelerini isteyen Gülay, Halk Bankası tarafından yapılan açıklamayı paylaştı.
Halk Bankası´nın açıkladığı program şöyle;
&[#]8220;Borç Yapılandırma Programı Nedir?
Borç Yapılandırma Programı, Halkbank´tan kullandığı kredi sorunu hale gelen firmalar ile bireysel müşterilerinin borçlarının tavsiye esaslarını belirleyen programdır.
Borç Yapılandırma Programı´nın amacı nedir?
Bankamıza olan borçlarını ödeyemeyip mali sıkıntıya düşen ancak borçlarının ödeme niyetinde olan müşterilerimizin, temerrüt faizi verine daha cazip faiz oranları ve uzun vade ile borçlarını ödeyebilir hale gelmelerini ve rahat bir nefes almalarını sağlamaktır.
Borç Yapılandırma Programı´ndan kimler yararlanabilir?
Program, kredi sorunlu hale gelmiş tüm ticari, KOBİ, esnaf, tüketici, konut ve diğer kredileri ile kredi kartı müşterilerimizi kapsamaktadır.
Borç Yapılandırma Programı´nın avantajları nelerdir?
Temerrüt faizi yerine Bankamıza cari faiz oranı ile borç tespitine, ödeme dönemi boyunca yine bankamız cari faiz uygulamasına, borcun defaten kapatılması halinde hesaplanan faiz tutarlarından ilave indirim yapmaya, borçlunun ödeme gücüne bağlı olarak 60 aya kadar ödeme vadesi tanımaya imkan sağlanmaktadır.
Program hangi dönemde takip hesaplarına aktarılman borçları kapsamaktadır?
Uygulama, dönem ayrımı girmeden sorunlu hale gelmiş tüm borçları kapsamaktadır.
Programdan yararlanmak isteyen müşterilerimiz ne yapmalıdır?
Borç Yapılandırma Programı´ndan yararlanmak isteyen müşterilerimiz, krediyi kullandıkları şubelere müracaat etmeleri gerekmektedir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi