Turkcell Süper Lig takımlarından Bursaspor´un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Zonguldak´ın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı makamında ziyaret etti.

Başarılı teknik adam Türkiye Milli takımının başında yerli antrenörün olmasından yana olduğunu belirttirken, yabancı hocanın da denenmesinde fayda olduğunu dile getirdi.

Bursaspor´un başarılı teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Ereğli´ye gelerek Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı makamında ziyaret etti. Sağlam, Başkan Halil Posbıyık´ a Bursaspor forması hediye etti. Son olarak Kayserispor ile oynayan ve maçı 3-0 mağlup tamamlayan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın, "Seni lider takımın hocası olarak karşılamak isterdik." sözüne, "Kayseri´den liderlik getiremedik ama pastırma getirdik." sözü ile karşılık verdi.

Ziyaret esnasında gazetecilerin Türk Milli Takımı´nın başına yabancı mı? yoksa yerli mi antrenör getirilmeli sorusuna Sağlam, "Türkiye Futbol Federasyonu yakın zaman içinde bu sorunuzun cevabını ´Yabancı bir teknik adam olacak´ diye açıkladı.´´ diye cevap verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam açıklamasında, "Başımızdaki büyüklerimiz, bu ligi yönetenler Milli Takımın başına yabancı hoca almakta kararlılar. Ve bunun da kararını aldılar. Bana göre de yabancı bir teknik hoca denenmeli. Ben yakın zamana kadar milli takımın başında Türk teknik adamın çalıştırmasından yanaydım. Geçmişe bir bakın, Türk milli takımının elde ettiği bütün büyük başarılarda, Türkiye´deki kulüp takımlarının elde ettiği başarıların arkasında Türk teknik adamları var. Bu gerçeklerin eşiğinde milli takımı bir yerli teknik adamın çalıştırmasından yanaydım ama Türk futbolunu yöneten TFF Başkanı ve yöneticileri isteği yabancıdan yana o yüzden ben yabancının da denenmesinden yanayım.´´ dedi.


ANADOLU´DAN ŞAMPİYON ÇIKARSA, TÜRK FUTBOLUNDA DEVRİM OLUR

Bursaspor´un durumu hakkında da bilgiler veren Sağlam, "Takım olarak şu anda gayet iyi durumdayız. Lider ile aramızda sadece 2 puan fark var. Bu hafta Kayserispor beşinci sıradayken şu anda lider oldu. Önümüzdeki hafta Ankaraspor karşılaşmasında oynamadan alacağımız 3 puanı hesaplarsak, beklide önümüzdeki hafta biz lider oluruz. Belli olmaz. Son zamanlarda Türkiye Ligi´ne baktığımızda rekabet ortamının üst sıralarda olduğunu görüyoruz. Üst sıralarda çok takımın olması seyir zevkini artırıyor. Türk futbolunun da kalitesini arttıracağına inanıyorum. İnşallah bu grubun içinden Anadolu takımlarından bir tanesi sıyrılırsa, o da Türk futbolunda bir devrim olur." dedi.


KISITLI İMKÂNLARLA ALINAN BU SONUÇLAR BÜYÜK BAŞARI

Bursasporun çok kısıtlı imkânlarla aldığı başarıların ortada olduğunu kaydeden Sağlam, "Son 2 yılda Sivasspor´un aldığı başarı, Anadolu takımlarının bakış açısını değiştirdi. Daha önce biz Kayserispor´la yapmaya çalışmıştık. Biz Kayserispor´la bile ligin zirvesine bu kadar yaklaşmamıştık. O sezon beşinci olmuştuk. Ama bu kadar kısıtlı imkânlarla, bu işe çok büyük yatırım yapan takımlarla hemen hemen kafa kafaya mücadele vermek tabiî ki çok kolay bir iş değil. Burada oyuncuların özverisi, fedakârlıkları ve sorumluluk almaları bu işte belirleyici rol oynuyor. Bu Kayserispor´da da böyle. Ancak onlar bizden daha fazla yatırım yaptılar. Biz Bursaspor olarak kısıtlı imkânlarla bu başarıyı elde ettik. Bugün bu durumdayız. Bunu sezon sonuna taşımak önemli. Sezon ortasında yapacağımız takviyeler ile inşallah sezon sonuna kadar yukarıdaki gruptan kopmadan ligi tamamlayacağız." diye konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursaspor taraftarının Avrupa Ligleri´nde de başarı beklediği sorusuna ise, "Bunun için ilk önce Avrupa Kupası´na katılmak gerekiyor. Bazı başarıları elde etmek için zamana ihtiyaç var. Kısa sürede ligde belirli bir noktaya gelen Bursaspor, inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda da Avrupa´da da adından sıkça söz ettirecektir." dedi.


SERCAN YILDIRIM VE VOLKAN´I SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Sezon başından beri Sercan ve Volkan´ın Bursaspor´dan ayrılacağı haberlerine kızdığını belirten Sağlam transferle ile ilgili olarak ise şunları söyledi;

´´Şuanda biz hiçbir futbolcumuzla yollarımızı ayırmak istemiyoruz. Kulübümüzün ve futbolcuların menfaatleri ön plana çıkarsa bu düşünülür. Sercan Yıldırım ya da Volkan´ı satacağız diye bir düşüncemiz yok.´´

Belediye Başkanı Posbıyık ise başarılı teknik adam Ertuğrul Sağlam´ın kendisini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek Sağlam´a 3 boyutlu Atatürk portresi hediye ederken, Sağlam´da başkan Posbıyık´a Sercan Yıldırım´ın formasını hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi