Antalya'nın Kemer ilçesinde bir kömür ocağında metan sıkışması sonucu mahsur kalan iki işçiyi kurtarma çalışmaları devam ederken, uzman ekiplerin gecikmesi üzerine diğer madenciler mahsur kalan arkadaşlarını sağ olarak çıkartabilmek için gönüllü oldular.

Kısa bir eğitim alan gönüllü madencilerin 900 metreye inmeleri sağlayacak maskelerin yüzlerine tam olarak oturması için arkadaşları tarafından sakal tıraşları yapıldı. Uzman ekiplerin gecikmesi üzerine, maden işçileri sakalları kesilip, kısa bir eğitim aldıktan sonra oksijen maskelerini takarak arkadaşlarını kurtarmak için ocağa girdi.

Kemer İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'ndeki Balyak Madencilik Limited Şirketi'ne ait kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada iki işçi mahsur kaldı. Yoğun metan gazının bulunduğu bölgeye ulaşmak için tüm ekipler seferber oldu. İçeride mahsur kalan 39 yaşındaki Levent Korkmaz ve 35 yaşındaki Esen Çavuş'u kurtarmak için beklenilen uzman ekipleri helikopter, havanın aşırı karanlık ve bölgenin ağaçlık olması nedeniyle indiremedi. İşçiler helikopterin inmesini sağlamak için fenerle işaret verdi. Arkadaşlarının saatler geçmesine rağmen ulaşılamayınca bir grup maden işçisi harekete geçti.

"Sakallarını kestiler"

AFAD ekiplerinden oksijen tüpü ve maskesini nasıl kullanacaklarının eğitimini alan bir grup işçi, maskenin yüzlerine tam oturması için birbirlerinin sakallarını kesti. Ardından işçiler, itfaiye ekipleri eşliğinde madene girdi. Mahsur kalan iki işçinin madenin son bölümünde olduğu ve 10 metrelik yoğun gazlı olan bölgede olduğu öğrenildi. İşçilerden ilk 4'ü yoğun gazlı bölümde mahsur kalan iki arkadaşlarını alarak, temiz hava bulunan bölgeye taşıyacaklarını belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi