Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" çerçevesinde Çaycuma Ticaret ve sanayi Odası'nın yürüttüğü "Kadın Tasarımcılar Çaycuma'yı Değiştiriyor Projesi" dahilinde mobilya sektörünün ülkemizdeki lokomotif illerinden olan Kayseri'ye kapsamlı inceleme gezisi gerçekleştirdi.

11-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kayseri gezisine; Çaycuma TSO Meclis Başkan Yardımcısı Yaşar Ilgın, Meclis Üyesi Musa Uslu, Genel Sekreter Alper Püren, Proje Koordinatör Recep Acar'ın yanı sıra mobilya sektörü temsilcileri ile bilgisayarlı mobilya tasarım kursu katılımcılarından oluşan grup katıldı.

11 Mayıs akşamı Kayseri Ticaret Borsası'nın, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası onuruna verdiği ve Kayseri Ticaret Borsası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü ile Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu yemekte, geziye katılanlarla ev sahibi borsa temsilcileri kendi bölgelerinin genel özellikleri ve ticari yapıları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Gezi programı çerçevesinde 12 Mayıs 2017 Cuma günü Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Türkiye'nin mobilya sektörünün önde gelen firmalarından Merkez Çelik A.Ş., Mondi A.Ş. ve Kilim Mobilya A.Ş. üretim tesislerinde kapsamlı incelemelerde bulunuldu. Mobilya tasarımlarından ARGE çalışmalarına, üretimin başlangıç ve bitiş aşamalarına, kalite kontrolden paketleme ve sevkiyat noktasına kadar gözlemleyen katılımcılar çeşitli sorular sordular ve bilgi alışverişinde bulundular.

İnceleme sonrasında heyet, Kayseri Ticaret Odası'nın düzenlediği ve Kayseri Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Yerlikhan ile Genel Sekreter Yardımcısı Rüya Demet Köksoy'un da hazır bulunduğu yemeğe katıldı.

13 Mayıs 2017 Cumartesi günü Kapadokya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulan grup, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği öğle yemeğine katıldı. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce ve Genel Sekreter İ. Hakkı Aydoğan'ın da hazır bulunduğu toplantıda da bölgeler arası tarihi, turistik, ekonomik ve ticari özellikler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Gezi programının tüm katılımcılar açısından unutulmaz olarak değerlendirildiğini belirten Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, "Mobilya sektöründeki firma temsilcilerimizin ve yürüttüğümüz AB projesi kapsamında eğitim alan kursiyerlerimizin, Kayseri'de bulunan ve mobilya sektörünün Türkiye'deki öde gelen firmalarının iş ortamlarını tanımak, yerinde görmek, üretim aşamalarını incelemek amacıyla gezi programlarından birini daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Oda olarak yürütmekte olduğumuz 'Kadınlar Çaycuma'yı Değiştiriyor Projesi' açısından da Kayseri'deki firmalarla yapılan görüşmeler katılımcılara ayrıca bir katkısı olmuştur. Bu ve benzeri projeler yapmaya, oda olarak ya da proje kapsamında inceleme gezileri düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi