MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Pazar günü gerçekleştirilecek olan İl Başkanlığı Kongresi'nde kendisinden başka adayın olmadığını açıkladı. Ayan, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde MHP'den aday olan Cevat Ön'ün İl Başkanlığı'na aday olmak istediğini, ancak Genel Merkez'de kendisine olan sevgi ve güven sonrasında bundan vazgeçtiğini kendisine bildirdiğini açıkladı.

Hamdi Ayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Milliyetçi Hareket Partisi 12'inci Olağan Genel Kurultayımızın başta ülkücü camia olmak üzere bütün Zonguldak'a hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyoruz. Biliyorsunuz kongreler, Milliyetçi Hareket Partisi'nin demokrasi anlayışı gereği çoklu yarışlarla da geçebiliyor, tekli adaylarla da geçebiliyor. Ben Merkez İlçe Başkanı olduğum dönemde de, İl Başkanı olduğum dönemde de bütün arkadaşlarımıza gerekli çağrılarımızı yaptık. Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye olan her arkadaşımızın aday olma hakkı vardır ve bundan dolayı da kimsenin önünü kesmeyiz. 15 Temmuz sürecinde yaşanan ve bizleri de içerisine alan bir takım hadiseleri siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim.

Basına kızacak halimiz yok, söylemiş olduğumuz cümlelerden özellikle çekilip gündeme alınan hadiseler olduğunu biliyorum. Basın burada basınlığını yapmıştır, bizim bir kırgınlığımız yok. İçeriği bakımından anlatmak istediğimiz o değildi. Ancak o şekilde vurgulandı.

Milliyetçi Hareket Partisi, 21 Mayıs Pazar günü kongre yapacak. Bu gün itibariyle il başkanlığı konusunda şahsımdan başka bir aday bu gün itibariyle görülmemektedir. Ancak önümüzdeki 4 gün içerisinde bir çalışma olur mu, aday çıkartılır mı derseniz. Olabilir, bunlar siyasette yaşanmış olan şeylerdir.

Bir ağabeyimizin, sevdiğimiz bir insan, İl Başkanlığı'na aday olacağını tarafımıza bildirmişti. Biz de kendisine bundan onur duyacağımızı, böyle bir siyasi yarışın, bir davaya bayrak yarışının uygun olacağını belirttim. Bu şekilde adaylığın Zonguldak ayağını açmış olduk. Usulen Teşkilat Başkanımız ve Genel Başkanımız ile görüşmesi istenir. Usul bu şekildedir. Arkadaşımız Genel Merkezdeki ziyaretleri içerisinde bize olan güvenin, sevginin farkına vararak aday olmayacağını beyan etti. Kendi partimizin ve şahsımızın emrinde olduğunu ve 21 Mayıs'ta kongrede yanımda olacağını ifade ederek böyle bir adaylık yarışından çekildiğini ifade etmiştir"

Editör: Pusula Gazetesi