Amasra Maden Teknikerleri Derneği tarafından gerçekleştirilen dayanışma gecesi birlik beraberlik içinde geçti. Maden Teknikeri Ali Bayrak ve arkadaşlarının girişimleri sonucu 23 yıl önce kurulan derneğin gecesi geniş katılımla gerçekleşti. TTK Amasra Müessesesi&8217;nde çalışan Maden Teknikerlerini tek bir çatı altında toplayan derneğin gecesi Çınar Restoran&8217;da yapıldı. Zonguldak Maden Teknikerleri Derneği Başkanı İsmail Torlakçık ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Maden İşçileri sendikası Amasra Şube yöneticileri, Amasra Taşkömürü çalışanları ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen yemekli gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Kurucu Başkanı Ali Bayrak, sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerin vazgeçilmez parçası olduğunu söyledi.



Büyük görevler düşüyor



Dernek Başkanı Tahir Erçatan ile birlikte geceye katılanlarla yakından ilgilenen Kurucu Başkan Ali Bayrak, konuşmasında &8220;İçinden geçtiğimiz süreçte Sivil Toplum Örgütlerine büyük görevler düşüyor. Gerçeklerin dile getirilmesi, toplumun daha doğru bilgilendirilebilmesi ve toplumun önüne doğru hedeflerin konulabilmesi için sivil toplum örgütlerinin daha etkin olması gerekiyor&8221; dedi. Ali Bayrak &8220;Mücadelede sağlanacak birlik ve beraberlik ile savunulan davaların haklılığını topluma daha iyi anlatabiliriz. Sivil Toplum Örgütlerinin yaşadığı ülkeye, yaşadığı kente, içinde bulunduğu topluma karşı görevleri vardır&8221; diye konuştu.



Maden şehitleri anıldı



Bayrak &8220;Taraf gözetmeden doğruya doğru, eğriye de eğri demek asli görevleridir. Bizlerde emeğin yoğun olduğu madencilik sektöründe çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, iş kazalarının ve iş kayıplarının asgariye indirilmesi gayretleri ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmağa çalışıyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla zor mesleklerini icra ederken hayatını kaybeden maden şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Yeraltı zenginliklerinin yerüstüne çıkartılması, ülke ekonomisine kazandırılması hususunda özverili çalışmalarda bulunan madencilerin katılımı ile gerçekleştirilen gecede maden şehitleri de unutulmadı.

Editör: Pusula Gazetesi