Zonguldak'ta gerçekleştirilen ve 11-14 Mayıs tarihleri arasında oynanan U14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçları Düzce 1907 ve Kastamonuspor 1966 spor kulüpleri arasında oynanan final maçıyla sona erdi. Fener Sahası'nda gerçekleştirilen ve 6 takımın katılımıyla oynanan Türkiye Şampiyonası U-14 birinci kademe müsabakalarında rakiplerini yenerek finale kalan Düzce 1907 ve Kastamonu 1966 takımları Fener sahasında Pazar günü oynanan finalde karşılaştılar. Saat 11.00'da oynanan final maçında futbolcular adeta futbol resitali yaptı.

Türkiye genelinde genelinde 20 ayrı ilde oynanan müsabakaların bir diğer ayağı olan Zonguldak'ta oynanan final maçında Düzce 1907 ilk yarısı 1-0 tamamlanan maçta Kastamonuspor 1966'yı 3-0 gibi net skorla yenerek şampiyon oldu. Düzce 1907 bu sonuçla U-14 Türkiye şampiyonasında ikinci kademe müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Düzce'ye şampiyonluğu getiren goller 10'ncu dakikada Hüseyin, 40 ve 55'nci dakikalarda ise Yunus Emre'den geldi. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte şampiyonluğu abartmadan kutlayan Düzce 1907'li futbolcular teknik heyet ve aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YALNIZ BIRAKMADILAR
Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Spor Saha Komiserleri Başkanı Bülent Tuna U-14 Türkiye Şampiyonası birinci kademe Final maçını izledi. Etkinlikler boyunca misafir takımlarla yakından ilgilenen Demir, Malkoç ve Tuna final maçını da takip ederek şampiyon Düzce 1907'yi kutladıyar, Kastamonuspor'u ise teselli ettiler. Başarılı bir şampiyonası daha geride bırakmanın gururunu yaşayan Demir ve Malkoç önümüzdeki dönemlerde de çeşitli grupları Zonguldak'da kazandırmayı hedefliyor

Editör: Pusula Gazetesi