Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dünya Madenciler Günü nedeniyle TTK Amasra Müessesesi Müdürlüğü ile Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesi&8217;ni ziyaret etti. ATİ Müessese Müdürü Mustafa Özçelik&8217;i ziyareti sırasında işletme hakkında bilgiler alan Başkan Akın, Amasra Taşkömürü İşletmesi&8217;nin Bartın için çok önemli olduğunu söyledi. Madenciliğin güç koşullar altında yapıldığını belirten Başkan Akın, sektörün devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini savundu.



Madenlerle büyüdük



Müdür Mustafa Özçelik nezdinde tüm madencilerin Dünya Madenciler Günü&8217;nü kutladığını belirten Başkan Akın &8220;Madenci kardeşlerimize Allah uzun ömür, sağlık ve sıhhat versin. ATİ bizim için önemli bir kurumdur. Biz bu bölgede madenler ile büyüdük. Stratejik öneme sahip madenlerimizin işletilmesinde zararın minimuma indirilmesi için rehabilite çalışmaları yapılmalıdır. Bu kurum zarar ediyor diye kapatılamaz. 1026 personelin Amasra ve Bartın ekonomisine girdisi büyüktür. Buraların kapatılması sosyal patlamalara neden olur&8221; dedi.



Madenciler ekmeğin değerini bilir



Maden işçilerinin ekmek yedikleri bu müesseseyi ayakta tutabilmek için kendi evleri gibi görüp sahip çıktıklarında kurumun zararının azalacağına değinen Başkan Akın, &8220;Madenci kardeşlerimiz ekmeğinin değerini bilmektedirler. Gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin yer altı zenginliklerinin işletilmesinde büyük yeri olan Türkiye Taşkömürü İşletmeleri&8217;nde tüm emeği geçenlere aileleri ile birlikte mutlu bir yaşam diliyorum&8221; dedi. Başkan Akın daha sonra Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şubesini ziyaret etti. Başkan Akın sendika yetkilileri ile görüşerek, maden işçilerinin sorunlarını dinledi.

Editör: Pusula Gazetesi