Ülkeyi yeşile bezemek için büyük bir gayretle ağaçlandırma faaliyetlerini sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı; Karabük, Zonguldak ve Bartın'da 52 milyon adet fidanı toprakla buluşturdu.
Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) vasıtasıyla 2003-2016 yılları arasında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarındaki 3 şehirde 561 bin 567 dekar arazide 52 milyon adet fidanın dikimi gerçekleştirildi.
2017 yılında ise Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde yapılmaya başlanan ağaçlandırma ve sivil kültür faaliyetleri kapsamında şu ana kadar 945 dekar alanda 95 bin 517 adet fidan dikildi. Bakanlık tarafından söz konusu bu üç şehirde yılsonuna kadar toplam 18 bin 542 dekar arazide çalışma yapılarak 1 milyon 885 bin adet fidan toprakla buluşturulacak. Ayrıca yıl sonuna kadar bu illerde orman köylerinde yaşayan köylülere ek gelir sağlamak gayesiyle 30 köyde ceviz, badem, kestane, fıstıkçamı, ıhlamur gibi gelir getirici türlerden oluşan 45 bin 400 adet fidanında dikimi gerçekleştirilecek.

"Üç şehrimizi aynı hızla ağaçlandırmaya devam edeceğiz"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlık olarak ülkedeki orman varlığının korunması ve artırılması için büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade ederek, "Ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını Zonguldak bölgemizde de büyük bir başarıyla sürdürüyoruz. Başta Zonguldak olmak üzere, Karabük ve Bartın'ın yeşiline yeşil katıyoruz. Bugüne kadar 52 milyon fidanı toprakla buluşturduğumuz bu üç şehrimizi bundan sonra da aynı hızla ağaçlandırmaya devam edeceğiz." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi