Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) yakınlığını ile bilinen Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş, ihalecilerin AK Parti teşkilatlarından uzaklaştırılmasını istedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş, sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı açıklamada, "AK Parti İl Başkanlarının, ümmetin yeniden dirilişinin 'uç beyi' olduklarını bilmeleri gerekir. Neticede ülkenin içinden geçeceği türbülansta savrulmaması için en önemli mihenk taşı teşkilatlardır. Yeniden dirilişin sekteye uğratılamaması için lideriyle birlikte tüm teşkilata düşen en önemli görev yüzde 51'lik kesimin birliğini muhafaza etmek ve yüzde 48'lik kesimi de bu birliğe dahil etmektir. Yaşadığımız süreç bize, hükümetin faaliyetlerinin tabana benimsetilmesinde parti teşkilatının yeterince başarılı olamadığını göstermektedir. Cumhurbaşkanımız, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda Refah Partisi'nin Türkiye geneli oyu yüzde 17 iken, kendisi yüzde 25 oy alarak Belediye Başkanı seçilmiştir. Cumhurbaşkanımızın siyasi geçmişi, geleceği inşa edecek teşkilatın 'ihale'cilerden değil 'ihya'cılardan oluşması gerektiğinin göstergesidir. Neden bunları yazma ihtiyacı hissettim; çünkü ülkenin birliğini bozmak isteyenler, işin teşkilatın birliğini bozmaktan geçtiğini çok iyi biliyorlardır. İhaleciler teşkilattan deport (sınır dışı) edilmelidir" dedi.

Bir dönem Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Başkanlığı da yapan Semih Durmuş'un bu açıklamalarının, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nda nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi