Zonguldak'tan Avrupa'ya ihracat yapan solunum maskeleri üreticisi MFA'nın fabrikasının temeli atıldı. Merkeze bağlı Elvanpazarcık beldesinde temeli atılan Türkiye'nin ilk ve milli yerli solunum koruyucu maske fabrikasından 38 ülkeye ihracat yapılacak.

Murat Uzun ve Fatih Furtun'un ortak olduğu fabrikanın temel atma törenine; Vali Ali Kaban, TBMM eski Başkanı ve 22-23-24'üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, 19'uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, 22-23'üncü Dönem AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, İstanbul-Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Ali Kaban, midibüs kazasında ölenlerin cenazesine katıldığı için törene gecikmeli olarak katılırken, başka bir programı nedeniyle erken ayrılmak zorunda kalan Toptan ile ayaküstü sohbet etti.

Şirket ortağa Murat Uzun, törende yaptığı konuşmada, "Temelini attığımız fabrikamız tamamlandığında ilk etapta 200 kişi istihdam edilecek. Fabrikamız tam kapasite ile çalışmaya başladığında ise, bu sayı 350'ye çıkacak. Zonguldak'a böylesine devasa bir yatırımı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Valimize bize desteği nedeniyle teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde biz bu fabrikayı açtık" ifadelerini kullandı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Kaban, tesisin önemini hatırlatarak, girişimci Murat Uzun ve Fatih Furtun'u tebrik etti. Vali Kaban, "Murat Uzun, fabrika kurmak için bize yer tahsis etme talebinde bulununca, ben de kendisine, 'Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi'nde yer verelim' dedim. Ama Murat Bey, Zonguldak'ta bir fabrika açmak istediklerini belirterek, bizden bu arsayı talep etti. Bizde gerekli çalışmayı yaparak, bu aşamaya getirdik. Şimdi fabrikanın temeli atılıyor ve çok mutluyum. Zonguldak'ta yatırım yapılmasından biz mutluluk duyuyoruz ve yöneticiler olarak yatırımın ve istihdamın önünü alçak bizim görevimizdir. Başka yatırımlar içinde gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından fabrikanın temeli, dualar eşliğinde atıldı. Temel atma töreninde ayrıca fabrikanın uzun ömürlü olması dileğiyle çınar ağacı dikimi gerçekleştirildi.

Editör: Pusula Gazetesi