Bartın İl Özel İdaresi Dergisi Kasım ayı sayısı ile yayın hayatına başladı. 3 ayda bir yayınlanacak derginin ilk sayısında İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi&8217;nin çalışmalarına yer verildi. Ücretsiz olarak dağıtılan dergi 32 sayfadan oluştu. Özel İdare adına Genel Sekreter İbrahim Kayış&8217;ın imtiyaz sahipliğini yaptığı derginin Sorumlu Basım İşleri Müdürlüğünü İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Nurgül Özengi üstlenirken, Editörlük görevi ise Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun tarafından yapıldı. &8220;İl Genel Meclisi ve İl Özel İdare Bir bütündür&8221; kapak başlığı ile çıkan derginin ilk sayısında, İl Özel İdarenin tanıtımına, İl Genel Meclisi ve çalışmaları hakkında bilgilere, İl Özel İdarenin yapmış olduğu çalışmalara, tarih, kültür ve turizm ile birçok konuya yer verildi.


Beğeni ile karşılandı


Vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılanan dergi ile yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyurmayı amaçladıklarını söyleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış; Derginin ilk sayısına yazdığı yazıda &8220;Ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelere paralel olarak, kamu yönetimi alanında önemli değişiklikler olmuş, bu çerçevede yapılan mahalli idareler reformu ile İl Özel İdareleri&8217;nin yetki ve görevlerinde önemli değişiklikler meydana gelmiştir. İl Özel İdareleri imar, yol, su, kanalizasyon, tarımsal hizmetler, katı atık ve çevre içerikli projelerden eğitim, sağlık, sosyal hizmet projelerine kadar birçok alanda faaliyetler yürütmektedir. Bartın İl Özel İdaresi olarak, saydam ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde ilimizde neler yaptığımızı kamuoyu ile paylaşmayı amaçladık. Bartın İl Özel İdaresi Dergisi&8217;nin ilk sayısı ile Bartın&8217;ın karşısında olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum&8221; dedi.


Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz


Dergide İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal&8217;ın yazısı da yer aldı. Kartal yazısında; &8220;Bartın halkına daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. İl Genel Meclisimizin seçilmiş üyeleri olarak, hizmet aşkıyla, heyecanla Bartın&8217;a kazandıracağımız en küçük bir değerin dahi bizim için ibadet kadar olduğunun bilinci ile hareket etmekteyiz. Bununla beraber daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışmalarımızda bize destek veren başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan&8217;a, İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay&8217;a Valimiz Sayın İsa Küçük&8217;e, İl Genel Meclisi üyelerimize, İl Özel İdaresi&8217;nin değerli idarecileri ve tüm çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, İl Özel İdare Dergisi&8217;nin birinci sayısının hayırlı olmasını diliyorum&8221; ifadesini kullandı.


Sorumluluk alanı genişletildi


Vali İsa Küçük&8217;de dergide yer alan yazısında &8220;22.02.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu ile İl Özel İdarelerinde büyük çaplı yapısal değişiklikler meydana gelmiştir. Meydana gelen bu değişiklikler neticesinde İl Özel İdarelerinin görev yetki ve sorumluluk alanları genişletilmiştir. Bartın İl Özel İdaresi, stratejik planında yer alan vizyon ve misyonu çerçevesinde, kanunla kendisine verilen görevlerini, kalkınma plan ve programlarında yer alan politikalar doğrultusunda etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde, hesap verebilirliği ve mali saydamlığı sağlamak üzere titizlik içinde yerine getirmek üzere gayret sarf etmektedir&8221; dedi.


Çalışmalara fayda sağlayacaktır


Yazısında derginin İl Özel İdare çalışmalarına fayda sağlamasını temenni eden Vali Küçük; &8220;İl Özel İdaresi, eğitim, sağlık, gençlik ve spor, tarım, kültür ve turizm, yoksullara mikro kredi verilmesi, imar, yol, su ve kanalizasyon hizmetleriyle, bütçe imkânları nispetinde, önemli hizmetler gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda misyonumuz tüm Bartın&8217;ı kucaklamaktır. Bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşması açısından İl Özel İdaresi tarafından yayınlanacak olan bu derginin faydalı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi