Çaycumalı esnaflar İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen dünyanın en büyük 3'üncü otomotiv endüstrisi fuarı olan Automechanika İstanbul Fuarı'na katıldılar. Üyeleri ile birlikte fuara katılan Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir Oda olarak, sektör anlamında esnafların gelişimine katkıda bulunmayı devam ettiklerini söyledi.

Oldukça yararlı bir fuar gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden Kandemir; "Çaycuma Eski ve Yeni Sanayi Sitelerinde hizmet veren yaklaşık 90 esnafımız ile beraber otomotiv sektöründe hizmet veren bakım, onarım, yedek parça ticareti, yıkama yağlama, oto lastik işi, akü satış, aksesuar ve servis ekipmanları vb. meslekleri ile ilgili İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde 06-09 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Automechanika İstanbul Fuarı'na katılımını sağladık. İlçemiz büyüyor ve müşterilerimizin esnaflarımızdan olan talepleri de büyüyor, değişiyor. Esnaflarımızın her türlü talebe cevap verebilmesini istiyoruz. İnşallah gelecekte tüm işlemler ilçemiz esnafları tarafından yapılabilir hale getirmek için hep birlikte en yeni teknolojileri yerinde görme fırsatı elde edip, satın almak istedikleri makine, ekipman ve teçhizat varsa bunları daha ucuza alma fırsatı bulabiliyorlar. Bizim meslek anlayışımızda teknolojinin büyük bir önemi vardır. Gelişen teknolojiyi yerinde takip etmek hizmet kalitemizde de büyük artışlara neden, ayrıca düzenlediğimiz fuar gezisi iş ortamından iki günlüğüne de olsa uzaklaşmalarını sağlıyor.

Düzenlemiş olduğumuz fuar esnafımız için oldukça yararlı oldu. Bu tür olsun yada farklı mesleklerde olsun üyelerimizin bizden talepleri olduğu sürece fuar gezilerine götürmeye devam edeceğiz"dedi.

Fuardan memnun ayrılan Çaycumalı esnaflar son teknoloji makinelerden satın aldı.

Türk firmalarının yanı sıra yabancı firmaların da yoğun katılım sağladığı Automechanika İstanbul 2017 Fuarına bu yıl 33 ülkeden 1200'ün üzerinde firma katılımda bulunurken sektörün profesyonelleri bir araya geldi.

Ayrıca fuarda kurulan atölyelerde, lastik sökümü, lastik tamiri, donatılmış mobil araç uygulamaları, temel kaporta eğitimi, ağır vasıta aks ölçüm ve balans eğitimi, boya koruma, seramik kaplama, folyo kaplama, çizik giderme, su geri dönüşüm projesi gibi çeşitli konular ele alınarak, dış alanda araç yıkama eğitimi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi