Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, ´´Düzenli yağışın alınamaması ve yaz aylarında sarfiyatın fazla olması, Ulutan Barajı´nda su seviyesini azalmasına etken olmuştur´´ dedi.
Eşref, yaptığı açıklamada, 24 milyon metre küp kapasiteli Ulutan Barajı´ndaki su seviyesinin şuanda 6 milyon metre küp olduğunu söyledi.
Kentte yaklaşık 120 bin su aboneleri bulunduğunu ve günde 30 bin metre küp arıtılmış su pompalandığını anlatan Eşref, şöyle konuştu:
´´Barajın, su alma ağzının yukarısında bulunması nedeniyle alt kısımda kalan 1 milyon metre küplük suyu alamıyoruz. Önümüzdeki aylarda yağacak yağmur ve karın, barajda doluluk oranını artıracağına inanıyorum. Düzenli yağışın alınamaması ve yaz aylarında sarfiyatın fazla olmasından Barajda su seviyesinin suyun düşük olması, su seviyesinin azalmasına etken olmuştur. Şuanda, barajındaki kullanılabilir 6 milyon metre küp suyumuz bulunuyor. Bu suyun da önümüzdeki yıl nisan ayına kadar yeteceğine inanıyorum.´´

-DOĞANLI TÜNELİ-

Devlet Su İşleri Müdürlüğünce hazırlanan Doğanlı Deresi´nden baraja su aktarılması projesinin Nisan 2010 sonunda kadar hayata geçirileceğini belirten Eşref, şöyle devam etti:
´´Deredeki suyun baraja aktarılması için yapılan kanalların 2,5 kilometrelik betonlama işinin bin 800 metrelik kısmı tamamlandı. Geriye kalan bölüm ise söz konusu tarihte bitirilip hizmete alınacak. Yeterince yağışın alınması ve Doğanlı Deresi´nin de baraja akacak olması ile kentin 40-50 yıllık su sorunu çözümlenmiş olacak.´´
Editör: Pusula Gazetesi