Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kuzeykent Mahallesinde tamamlanan revize imar planında ada bazında bir imar eşitliği sağlandığını belirterek, burada yapılan bazı asılsız ve mesnetsiz söylemlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, özellikle tek tip konutlarla ilgili 'çoğunluk sağlandığında yıkım yapılır' gibi asılsız konuşmalar olduğunu ve kendisine bu yönde şikayetler geldiğini belirtti. Konuya açıklık getiren Başkan Babaş, "Özellikle bahçeli tip evlerde tek bir kişi dahi 'çok katlı yapı yapılması' hususunda noterden muvafakat vermezse burada yapım olmaz, olamaz. Bunu zorlamak isteyen varsa beni karşısında bulur. Evinden memnun olan vatandaş evinde oturacak" diye konuştu.
Kuzeykent'te hazırlanan yeni revize imar planıyla imarı halk ile birlikte yaparak Türkiye'de örnek bir çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Babaş, yeni imar planıyla birlikte riskli binaların yenilenmesini amaçlarken ada bazında örnek bir düzenleme yapıldığının da altını çizdi.
Belirlenen şartların uygulanarak riskli yapıların yenilenmesindeki en önemli noktanın ise vatandaşın rızası olduğunun ifade eden Başkan Babaş şunları söyledi: "Örnek vermemiz gerekirse 20 kişilik bir kooperatifte 19 kişi ada bazında binalarının yenilenmesini isterken 1 kişi böyle bir yenileme istemezse yeni yapı gerçekleştirilemiyor. Vatandaşlarımızın rızası olmadan hiç kimse evlerini alamaz, yıkamaz ve yapamaz. Üstüne basarak söylüyorum Kuzeykent'te düzenlenen yeni imar planın da bölgede oturan kardeşlerimden tamamının rızası olmadan en ufak bir şekilde mevcut imar planı uygulanamaz. Biz burada herkese eşitlik olsun diye imarda düzenleme yaptık. Evinde oturmak isteyen vatandaşlarımıza kimse gidip burayı ben yıkıp yapacağım diyemez! Bu tür alanlarda bir yapı yapılması adına o bölgede oturan vatandaşların hepsinin noterden muvafakat name vermesi şartımız var. Bir diğer konu ise bire bir otopark. Bire bir otopark yapılmayan projeyi kimse getirmesin. Ona göre herkes hesabını yapsın. 400 daire yapacak bir kişi bana 400 yeraltı otoparkı gösterecek. Herkes ciddi çalışma yapsın, ona göre çalışmalara başlasın. Vatandaşlarımızdan tek isteğim spekülasyonlara izin vermemeleri ve en doğru bilgi için Belediyemize müracaat etmeleridir."

Editör: Pusula Gazetesi