Kozlu İlçe Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kozlu Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya; BEÜ Rektörlüğü Genel Sekreter Yardımcısı Osman Demir, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü H. Osman Aksu, İlçe Jandarma Komutanlığı Astsubay Başçavuş Hasan Koçak, Kozlu Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Mehmet Duyar, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Komiser Yardımcısı Sonder Korkmaz, İlçe Müftüsü Metin Aykut, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatma Özdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Barış Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Fatih Korkut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya katıldı.

Toplantıda, ilçedeki mevcut durumun değerlendirilmesi, sorunların tespiti ve bunlara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü, tüm üye kurumların uyuşturucu ile mücadelede görev ve sorumluklarını içeren gerekli planlamalar yapıldı. Toplantıda; ekonomik zorluklar, işsizlik oranları, gelir dağılımdaki yetersizlikler, ailenin yaşam kalitesindeki düşüşler nedeniyle alkol, sigara ve madde kullanım eğiliminin yükseldiği bu nedenle de uyuşturucu ile mücadelede koruma ve önleme tedbirlerine öncelik verilmesi gerektiği vurgulandı.

Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede; suçtan arınmış güvenli toplumun gelişimine ve geleceğine güvenle bakabilen gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamanın; Kaymakamlık başta olmak üzere ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının en önemli hedefi olarak belirlendi.
Ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadelede yürütülecek faaliyetlerde toplumun doğru bilgilendirilmesi ve bu konuda desteğe ihtiyacı olanlara gerekli danışmanlık hizmetinin verilmesi amacıyla “Alo 191 Uyuşturucu Danışma ve Destek Hattı”nın kurulduğu belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi