Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde bulunan Ereğli Gemi Tersanesi´nde 8 taşeron firmanın yaklaşık 400 işçisi 6-8 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı. Gergin saatlerin yaşandığı iş bırakma eyleminde işçiler, önce baretlerini ve eldivenlerini yere fırlattılar. Tersane önündeki direklerde asılı bulunan bayrak ve flamaları da indiren işçiler, tersane girişinde oturarak araç giriş ve çıkışlarına izin vermiyorlar.
Ereğli Gemi Tersanesi´nde bulunan Tekno Marin, Altınöz, Demircan, Reykar, Üçler Gemi, Eskim, Orbay, Görkem, ve Numan Denizcilik´e ait taşeron firmalarda çalışan yaklaşık 400 işçi, iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler toplandıkları tersane girişi önünde önce baret ve eldivenlerini yola fırlattılar. Zaman zaman baretlerini yere vurarak, Ereğli Gemi yöneticilerine tepki gösteren işçiler, tersane girişindeki yola oturarak, araç giriş ve çıkışlarını engellediler. Jandarma ekipleri yoğun güvenlik tedbirleri
alırken, işçiler direğe asılı firmaya ait bayrak ve flamaları indirdi. İşçiler, direkte asılı kalan Türk bayrağına dönerek hep bir ağızdan istiklal Marşı okudular.
Yolu engelleyen işçiler ve firma yönetici, müşteri ve çalışanları arasında sert tartışmalar yaşandı. Eylem yapan işçiler, öğle paydosunda dışarı çıkmak isteyen işçilerin de önünü keserek, dışarı çıkmalarını engellemeye çalıştılar. Eylem yapan işçiler 6-8 aydır alacaklarının olduğu ve bayram öncesinde maaşlarının verilmeyecek olması sebebiyle grev başlattıklarını söylerken, firma yetkilileri ise işçilerin paralarının ödendiğini ve ödenmeye de devam edeceğini kaydettiler.
Eylem yapan işçilerin aralarından seçilen heyetin görüşmeleri sonucu firma yetkililerin akşam saatlerine kadar işçilerden müsaade istemesi ile tepkiler gergin bir bekleyişe dönüştü. İşçilerin, tersane girişi önündeki gergin bekleyişleri sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi