Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Kaymakamı Osman Ekşi kendisini ziyarete gelen okul müdür ve öğretmenlere karanfil dağıttı. Kaymakam Ekşi, "Tabiri yerinde ise sizler çamuru alıp, şekillendirip topluma, millete ve kendisine faydalı bir figüre dönüştürüyorsunuz" diyerek öğretmenleri övdü.
Kdz Ereğli ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları sabah Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, şube ve okul müdürleri ile öğretmenler, Kaymakam Osman Ekşi´yi ziyaret etti. Kaymakamlık toplantı salonunda öğretmenleri ağırlayan Kaymakam Ekşi, ziyaretine gelen öğretmenlere tek tek karanfil vererek günlerini kutladı. Ekşi, yaptığı konuşmasında ise ilginç cümlelerle öğretmenlere övgüler
yağdırdı. Ekşi, "Siz öğretmenler, kişinin içerisindeki değeri ortaya çıkarıyorsunuz. Tabiri caiz ise çamuru alıp, şekillendirip topluma ve millete faydalı bir figüre dönüştürerek, hayata katıyorsunuz. Her insanın hayatında iz bırakan, örnek aldığı ve yol gösterici öğretmenleri vardır. Cumhuriyetimizin bugünkü durumunu da öğretmenlerimize borçluyuz" diyerek öğretmenler gününü kutladı.
Öğretmenlerin de çiçek vererek teşekkür ettiği Kaymakam, Ekşi, ilçedeki 32 bin öğrencinin tamamının okul ve öğretmene kavuşturulduğunu da sözlerine ekleyerek emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi