"Öncelikli hedef iş güvenliği ve işçi sağlığı konusudur. Daha sonraki hedefimiz verimliği arttırmaktır. En önemlisi de iş disiplinini sağlamaktır. Yani işe gelmeden yevmiye alanlar gibi. Bunların üzerine ben kararlılıkla giderim."


"Kurumda şu anda fiziki ve mali zorluklar var. Kömürü insan gücüyle çıkarıyorsunuz. Üretimi insan gücüyle 3-4 misline çıkartmak mümkün değil. Ama sıkı bir çalışmayla üretimi arttırmak mümkün."


"Sattığımız kömürle personel giderlerimizi dahi karşılayamıyoruz. Yapılacak çok şey var. İnanıyorum ki iyi bir ekiple, inşallah pek çok şeyin üstesinden geleceğiz. Alt kadro ile ilgili konuşmak için erken. Ayak uyduramayanlar mutlaka zamanı gelince gider.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne atanan Burhan İnan, ilk röportajını Pusula ile yaptı.
Tüm çalışma hayatının madende geçtiğini ve madencilikten başka bir şey bilmediğini belirten İnan, öncelikli hedeflerinin iş güvenliği ve işçi sağlığı olduğunu söyledi. Sıkı bir çalışmayla üretimi arttırmanın mümkün olduğunu belirten Genel Müdür Burhan İnan, işe gelmeden yevmiye alan işçilerinde önüne geçeceklerini ifade etti. İnan, Pusula´ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:


Madencilikten başka iş bilmiyorum
Ben kuruma 1986 yılında başladım. Kozlu Müessesinde ocak mühendisi olarak başladım. Uzun yıllarda ocak mühendisliği yaptım. Yani bu işin çekirdeğinden geliyorum. Madenciliği de iyi bildiğimi düşünüyorum. Daha doğrusu madencilikten başka iş bilmiyorum. Çünkü çalışma hayatım tamamen burada geçti. En son 6 yıldır da üst düzeyde kurumun en yüksek karar organı olan yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyorum.


İşe gelmeden yevmiye alamaya son
Öncelikli hedef, benim en çok önem verdiğim iş güvenliği ve işçi sağlığı konusudur. Bizim bu konuda oldukça düzeyli bir alt yapımız var. Onu daha da geliştirmek hedefimizdir. Ben iş kazalarından çok etkilenirim. 11 sene ocak mühendisliğimde de hiç ocak kazası yaşamadım. Daha sonraki hedefimiz de verimliği arttırmaktır. En önemlisi de iş disiplinini sağlamaktır. Yani işe gelmeden yevmiye alanlar gibi. Bunların üzerine ben kararlılıkla giderim.
Kozlu´da Müessese Müdürüyken de bunu layıkıyla yaptım. İnşallah bölgemize, ülkemize, Zonguldak´a ve kuruma hayırlı olur diyorum.


Sıkı çalışmayla üretimi arttırmak mümkün
Kurumda şu anda çok önemli zorluklar var. Bir fiziki zorluklar var birde mali zorluklar var. Fiziki zorluklarımız, Allah bize yer altında öyle bir yapı vermiş ki tam mekanize olamıyorsunuz. Kömürü insan gücüyle çıkarıyorsunuz. Dolayısıyla üretimi çok fazla yani bu insan gücüyle üretimi 3-4 misline çıkartmak mümkün değil. Ama sıkı bir çalışmayla üretimi arttırmak mümkün. Diğer bir zorluğumuz da mali zorluklar. Biz sattığımız kömürle personel giderlerimizi dahi karşılayamıyoruz. Nerdeyse yüzde 40-50´sini ancak karşılıyoruz. Yani işimiz kolay değil. Ama elimizden geleni yapacağız. Yapılacak da çok şey var. İnanıyorum ki iyi bir ekiple, inşallah pek çok şeyin üstesinden geleceğiz.


Ayak uyduramayan gider
Alt kurullarda değişiklik yapılıp yapılmayacağını söylemek biraz erken. Ama değerlendireceğim. Bir vaziyete bakacağım. Tabi bu bir süreçtir ve ayak uyduramayanlar mutlaka zamanı gelince gider.
Bazı insanlarda çok uzun süre bir yerde kalınca meslek körlüğü oluşuyor. Yaptığı işi kanıksıyor. Yeni açılımlar yapamıyor. Bu tip arkadaşları değerlendirip, görüp gerekeni yapmamız gerekiyor ve yapacağız. Zonguldak halkına sağlık, mutluluk ve hayırlı bayramlar diliyorum. Kazasız belasız çalışmalar diliyorum."
Editör: Pusula Gazetesi