Her hafta farklı bir konu ve konukla Konferanslar Serisine hızla devam eden Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, bu hafta "Yeryüzü ve Sanat" başlıklı programa sahne oldu.
Düzce Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı'nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe; Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, Yeryüzü ve Sanat başlıklı sunumunda; hem klasik hem de çağdaş döneme ait eserlerden örnekler göstererek çoğunlukla yeryüzüyle ilişkilendirilebilecek çağdaş sanat yapıtları hakkında bilgiler verdi.
İnsanoğlunun sanat ve yaratıcılık sürecindeki tarihi dönemleriyle ilgili paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Satıcı, "Doğa teknik çerçevesinde antik Yunanda insan, tekniği belirliyor ve teknik geliştirmeler ortaya koyuyor. Yeniçağ ve Rönesans'tan bugüne kadar gelen süreçte de insan, bilimsel kuramı belirliyor. Bilimsel kuram da tekniği belirliyor. Günümüzde ise bilimsel kuram tekniği, teknik de insanı belirliyor. Yani bilimsel kuram gittikçe önemli bir noktaya çekilirken, belirleyicilik açısından insanın bulunduğu nokta daha farkı yerlere gidiyor" şeklinde konuştu.
Antik Yunan'dan günümüze bir değişim yaşandığını belirten Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, "Bugün belki antik Yunan'daki bilgiler dünyanın her yerinde uygulanabilir ancak antik Yunan'da yerel bir kültür vardı. Küresel anlamda bilginin dağılımı söz konusu değildi. Günümüze doğru geldikçe yerelliğin küreselliğe doğru geçiş yaptığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Konferansın sonunda Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, yaptığı başarılı çalışmaları ve sunumu için Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı'ya teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi