Düzce Üniversitesi Kritik ve Analitik Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen "Hocam Bir Sorum Var" başlıklı etkinlikte, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve öğretim üyeleri akademik kariyerleri ve yaşam deneyimleriyle ilgili önemli detaylar paylaştı.
Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Çatı, Gölyaka Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kara, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Celil Bozkurt, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Kerem Şentürk ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kritik ve Analitik Düşünce Topluluğu Başkanı ve İşletme Fakültesi öğrencisi Ümit Tekin, 2014 yılında kurdukları topluluk ile özgün ve eleştirel düşünmeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Özgeçmişlerin paylaşılmasıyla başlayan program, öğrencilerin sorularıyla devam etti. Etkinliğin ilk konuşmacısı olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2005 yılında doçent, 2010 yılında profesör olduğunu ifade ederek İşletme Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu söyledi. Stratejik Yönetim ve Yönetim Bilimleri alanlarında çalıştığını dile getiren Prof. Dr. Çakar, 2015 yılı Mayıs ayından beri Rektörlük görevini yürüttüğünü sözlerine ekledi.
Öğrencilerden gelen akademik hayatta nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili soruya cevap veren Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "İnsanın önce ne istediğini çok iyi bilmesi gerekir. Hedefi doğru belirleyerek o yolda adım adım yürümeniz gerekir. Fırsatları da değerlendirmeniz çok önemli. Akademisyenlik, hasbelkader yapılacak bir meslek değil. Bilerek isteyerek yapılması gereken bir meslek" şeklinde konuştu.
Girişimcilik konusunda da görüşlerini aktaran Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, girişimciliği çok önemsediklerini belirterek iş fikri olan öğrencilerin Startup Weekend etkinliğine başvurmalarının faydalı olacağını ifade etti.
Prof. Dr. Kahraman Çatı, Düzce Üniversitesi'nin girişimci bir üniversite olduğuna dikkat çekerek İşletme Fakültesi'nin iş bulduran değil, iş kurduran bir fakülte olduğunu söyledi. Akademisyen olmak, özel sektörde veya kamuda çalışmak isteyen öğrencilere danışman öğretim elamanları vasıtasıyla yol gösterdiklerini dillendiren Prof. Dr. Çatı, iş kurmak isteyen öğrencilere de akademik destek sağlamaktan mutluluk duyacaklarının altını çizdi.
Farklı ve yenilikçi düşünce üzerinde duran Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kara, inovatif düşüncenin ve girişimcilik ruhunun daha çok doğuştan geldiğini dile getirdi. Doç. Dr. Celil Bozkurt ise kişisel gelişimin öneminden bahsetti. Öğrencilere çok kitap okumaları ve yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Bozkurt, tarafsız ve bilgiye dayalı değerlendirmede bulunmanın altını çizerek vatanseverlik duygusunun her türlü ideolojinin üstünde olduğunu vurguladı. Ülkemizin muhteşem bir tarihi zenginliğe sahip olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Faruk Kerem Şentürk, bu tarihin topluma bir misyon yüklediğini ifade ederek bu kültürel birikimi akademisyen olarak öğrencilere aktarmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve öğretim üyeleri, akademik kariyer ve yaşamla ilgili yol gösterici açıklamalarda bulundu.
Program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi