Safranbolu Sosyal Güvenlik Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Bürokrasiyi en aza indirmek, vatandaş odaklı hizmet anlayışından yola çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kapsamda Safranbolu ilçesinde Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu´nun uzantısı olarak çalışacak olan Safranbolu Sosyal Güvenlik merkezini hizmete açtı.
Açılış törenine, Vali Nurullah Çakır başta olmak üzere, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yazgan, Karabük SGK İl Müdürü Mehmet Öztekin ile Zonguldak SGK İl Müdürü Muharrem Demirci, Bolu İl Müdürü Davut Eker, Kastamonu İl Müdürü Aydoğan Ergün katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Karabük SGK İl Müdürü Mehmet Öztekin, Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlar için ne derece önemli olduğunu belirterek, Sosyal Güvenlik reformunun öneminden bahsetti. Sosyal Güvenlik Kurumu´nun yeni yapılanan bir kurum olduğunu ve zamanla hizmeti vatandaşının ayağına getirmeyi hedeflediğini söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yazgan, SGK´ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, beşikten mezara herkesin ilgili olduğu önemli bir kurum olduğunu söyledi. Kurumun can siper hane çalıştığına değinen Yazgan, "Türkiye için çok önem arz eden bir kurumda görev yapmak bizlere onur veriyor. Ülkemizdeki herkesin sosyal güvenlik hakkı vardır. Sosyal Güvenliği ilgilendiren kurumlar birleştirildi ve önemli bir reform yapıldı. Ülkemizin her köşesine buna benzer merkezler açıyoruz. Buradaki amaç hizmeti vatandaşın ayağına getirmek. Safranbolu´da açtıkları merkezde sigortalı tescil ve hizmet, iş yeri tescil, pirim tahsilat, kısa vadeli sigortalar, emeklilik işlemleri ve kayıt dışı istihdamla mücadele servisleri bulunacak" dedi.
Merkezin açılışını Karabük Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi