Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü kapsamında Düzce Üniversitesi, 220 öğrencisi ve idari personelleri ile birlikte her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.
Öğrencilere, geçmişten bu güne devam eden milli birlik ve beraberlik ruhunun aşılanması amaçlanan ve Düzce Üniversitesi tarafından ilk kez büyük bir katılımla gerçekleştirilen Çanakkale Şehitliği ziyaretine Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, Daire Başkanları Tahir Güney ve Mehmet Aygan, Ormancılık Meslek Yüksekokulu Sekreteri Hasan Mutlu, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Vekili Şube Müdürü Murat Demir ile idari personeller ve öğrenciler katıldı.
Düzce Üniversitesi; tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşının önemini gelecek kuşaklara aktarmak, Çanakkale'de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını ve ecdadımızın en zor şartlar altında gösterdiği destansı kahramanlıkları öğrencilerine tekrar yaşatmak bilinciyle bu tarihi sorumluluğu yerine getirdi.
"Çanakkale geçilmez" gerçeğinin tarihe altın harflerle yazıldığı topraklarda, Kocatepe, Conkbayırı, Arı Burnu gibi Çanakkale'nin stratejik cepheleri ziyaret edilerek o gün yaşanan tarihi olaylar ve kahramanlıklar, rehberlerin eşliğinde Düzce Üniversitesi mensuplarıyla paylaşıldı.
Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde 11 farklı salonda gösterilen; Harbe Giriş, Nusret, İtilaf Devletlerinin Muharebe Planları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Kara Muharebelerine Hazırlık, Dönüm Noktası, Siper Muharebeleri, Gök Kubbeden Gelibolu, Çanakkale Geçilmez, Hatıralar ve 1915'ten Günümüze adlı sinevizyon görüntüleri izleyen öğrenciler, bu şanlı zafer hakkında geniş çaplı bilgi edinme fırsatı elde etti.
Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde 57. Piyade Alay Şehitliğini görme fırsatı bulan öğrenciler, savaşın Çanakkale Boğazındaki eşsiz destanını rehberlerden dinledi. O tarihi günleri zihinlerinde tekrar canlandıran Düzce Üniversitesi öğrencileri, kahramanlarımızın hikayeleriyle duygusal anlar yaşadı. Savaş meydanını ziyaret etme ayrıcalığını da yaşayan öğrenciler, bağımsızlık uğruna ölüme seve seve koşan aziz şehitlerimizi ziyaret ederek onlara rahmet ve minnet duygularını dualar eşliğinde dile getirdi. Son olarak Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Bolayır Beldesinde bulunan Namık Kemal'in mezarını ve Gazi Süleyman Paşa Türbesini de ziyaret eden Düzce Üniversitesi mensupları, Çanakkale programını tamamladı.
Tarihi ziyaretle atalarının, tüm imkansızlıklara rağmen dinini, vatanını ve değerlerini korumak amacıyla gösterdiği eşsiz mücadele ruhunu yerinde gören öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sağlayan başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere Üniversite Yönetimine teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi gelecek yıllarda da düzenli olarak gerçekleştireceği tarihi gezilerle mili birlik ruhunu, geleceğimizin teminatı olan gençlere aşılamayı ve ilelebet yaşatmayı hedeflemektedir.

Editör: Pusula Gazetesi