TBMM Başkanı Köksal Toplan, TBMM Başkanlığı koltuğunda geçirdiği 2 yıl boyunca yaptığı konuşmaları, açıklamalarını ve söyleşilerini 3 ciltte topladı.
9 Ağustos 2007´de TBMM Başkanlığı´na seçilen AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, 2 yıl boyunca Meclis Başkanlığı koltuğunda oturdu. Toptan, görevini 9 Ağustos 2009´da Mehmet Ali Şahin´e devretti. Toptan, 2 yıllık görev süresi boyunca yaptığı konuşmalar ile verdiği demeç, özel gün mesajları ve söyleşilerini 3 ciltlik kitapta anlattı. TBMM Basımevi´nde bastırdığı ´Konuşmalar ve Açıklamalar 1´, ´Konuşmalar ve Açıklamalar 2´ ve ´Söyleşiler´ başlıklı kitapları milletvekilleri ve gazetecilere
dağıtan Toptan, kitaplarda 2 yıl boyunca yaptıklarını anlattı.
´Konuşmalar ve Açıklamalar 1´ isimli kitaba Yunus Emre´nin, ´Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, söz ola ağulu aşı, bal ile yağ ide bir söz´ dizeleriyle başlayan Toptan, kitabın sunuş bölümünde ise anı ve biyografi kitaplarından farklı olarak devlet adamlarının yaptıkları konuşmaların kitaplaştırılmasının, içinde bulunulan döneme farklı bir pencereden bakılmasına yardımcı olacağını belirtti.
Toptan´ın 2 yılını anlatan kitaplarda özel gün mesajları, Genel Kurul konuşmaları, Parlamenter diplomasi faaliyetleri, yurt dışı konuşmaları, yurt içi etkinliklere yönelik faaliyetler, kültürel etkinlikler, kamuoyunu bilgilendirmeye dönük açıklamaları, üniversite açılışlarında yaptığı konuşmalar, sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmaları, özel gün konuşmaları ve görsel ve yazılı medya ile söyleşileri yer alıyor.
Editör: Pusula Gazetesi