18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile Düzce Valiliği tarafından düzenlenen programda şanlı zafer gururla kutlanırken, şehitler rahmet ve minnetle anıldı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile Düzce Valiliği tarafından düzenlenen program Düzce Şehitliği'nde başladı. Törene Vali Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, daire amirleri, emniyet mensupları, askeri erkan ve şehit yakınları ile gaziler katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması, saygı atışının yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program protokol üyelerinin şehitlik anıtına çelenk bırakmasıyla devam etti.
Ardından Vali Zülkif Dağlı şehitlik defterini imzaladı ve defterde şu mesajı paylaştı: "Çanakkale ruhu aziz milletimizin hiç bir engel tanımama hususundaki azmini, birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeme konusundaki kararlılığının göstergesidir. Bugün ülkemizde huzur, dirlik ve düzen içerisinde yaşıyor olmamızı sizlere borçluyuz. Tüm dünyaya yıkılmaz bir millet olduğumuzu 15 Temmuz gecesi hain kalkışmaya karşı bir kez daha gösterdik. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi de rahmetle anarak siz aziz şehitlerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Bıraktıkları miras, bıraktıkları birlik ve kardeşlik ebediyet taşıyacaktır. Bu düşüncelerde Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve Silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."
Konuşmanın ardından Müftü Selami Emen, tarafından okunan dua ile birlikte şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. Ardından şehitlikte düzenlenen program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi