27 Kasım&[#]8217;da başlayacak Kurban Bayramı için geri sayım başlarken, ekonomik krizin etkisiyle durgun olan piyasadan şu ana kadar umduğunu bulamayan esnaflar arife gününü bekliyor. Bayram alışverişlerinin bugünden itibaren canlanmaya başlaması beklenen kentte 26 Kasım&[#]8217;daki arife gününe bel bağlayan esnaflar, umutlu bir bekleyiş içinde. Marketlerin dışında bayram hareketliliği olmayan kentte giyim eşyası satan mağazalarla şeker ve çikolata satışı yapan işyerlerinde de gözler arife gününe çevrilmiş durumda. Fiyatların mağazalara göre daha uygun olmasına rağmen pazaryerindeki seyyar satıcılar da alışverişlerin yetersiz olduğunu ve önceki bayramları arattığını söylüyor.


Bakan çok, alan az


Yılmaz Giyim&[#]8217;in Sahibi Beytullah Yılmaz, &[#]8220;Önceki bayramları arıyoruz. Tabi bunun çeşitli nedenleri var. Bayramın ay ortasına gelmesi ve ekonomik kriz gibi sebepler alışverişleri olumsuz etkiledi. İnsanlar evlerine ekmek götürmeye zorlanıyor. Kıyafet bu yüzden geri planda kaldı. Eskiden vatandaşlar bir ay öncesinden alışverişine başlar, tepeden tırnağa yeni elbiseler alarak bayrama hazırlık yaparlardı. Bayramların yaklaşmasıyla birlikte esnafları da büyük bir heyecan sarar ve herkes dükkânlarını zenginleştirmeye bakardı. Şimdi son birkaç bayramdır insanlar nerdeyse hiç bayram alışverişi yapmıyor. Eski bayramlarda dükkânlarımıza her gün yüzlerce müşteri girip-çıkıyor ve her gelen mutlaka en az bir ürün satın alıp çıkıyordu. Bırakın şimdi vatandaşın alışveriş yapmasını, içeriye girip fiyat soran bile çok az görünüyor. Bakan çok, satın alan az. İnsanlar dükkânların önünden geçerken sadece vitrine bakıyor&[#]8221; dedi.


Gözler arife gününde


Yılmaz, &[#]8220;Bazıları ise içeriye girerek sadece fiyat soruyor ondan sonra hiçbir şey almadan geri gidiyor. Biz yine de bu bayram için umutluyuz. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı okulların açılışına denk geldiği için vatandaşlar okul alışverişini ön planda tutarak bayram için alışveriş yapmamışlardı. Umuyoruz ki bu bayram vatandaşlar alışveriş yapar ve bizde bayrama güzel bir şekilde gireriz. Şu anda umudumuzu yitirmek yerine arife gününe kadar beklemeyi tercih ediyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi