Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yardım malzemelerini bizzat götürdüğü "Düzce Halep Şefkat Çadırkenti"nde yaşayan 200 aile Düzcelilere ve Başkan Keleş'e teşekkür etti.
Suriye Halep'te tampon bölgede kurulan çadırkentler içinde 200 aile ve 652 kişinin ihtiyaçları için hazırlanan yardım malzemeleri sahiplerine ulaştı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve beraberindeki heyetin bizzat refakat ettiği iki TIR yardım malzemesi Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısında Türk Kızılay'ı yetkililerine teslim edildi. Sınır ötesine gitmenin riskli olduğunu öğrenen Başkan Keleş, yardım malzemeleri ailelere ulaşana kadar sınırda bekledi. Türk Kızılay'ı yetkilileri tarafından Düzce Şefkat Çadırkenti sakinlerine dağıtılan yardım malzemeleri ile özellikle çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. Çadırkentte yaşayan ailelerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanan yardım malzemeleri ailelere eşit olarak dağıtıldı. Suriyeli aileler kendilerine ulaşan yardım malzemeleri için Düzce'ye ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e teşekkür ederek minnet duygularını dile getirdiler.
Öte yandan sıfır noktasında bazı incelemelerde de bulunan Başkan Keleş, bölgede gıda malzemeleri ve ekmek üretimi yapan İHH tesislerini gezdi. Sınır kapısı çevresinde kurulan çeşitli yardım malzemesi ünitelerini de inceleyen Başkan Keleş, Türk Kızılay'ı yetkililerinden bölgede yaşananlar ve yardım ulaştırma stratejileri hakkında bilgi aldı.

Editör: Pusula Gazetesi