Zonguldak´ın Devrek ilçesinde polise esrar satmak isteyen bir kişi suçüstü yakalanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Devrek Emniyet Müdürlüğü´nün bir süredir takip ettiği Y.D. (23) ve Ş.B. (22)´yi takibe alan Devrek Asayiş Bürü Amirliği ekipleri, Y.D. ile irtibata geçip müşteri kılığında pazarlık yaptı. Polise esrar satarken suçüstü yakalanan Y.D. esrarı Ş.D.´den aldığını itiraf etti.

Bunun üzerine Ş.D.´yi yakalamaya giden Asayiş Büro ekipleri, Ş.D.´nin yanında bulunan arkadaşı A.G.´nin (31) görevli polislerin üzerine silah doğrulttuğu öğrenildi. Asayiş Büro Ekipleri tarafından etrafı sarılan şahıslar kısa sürede teslim oldular. Yakalanan şahısların üzerinden bir silah, 5 fişek, 13,36 gram esrar ele geçirildi.

Şahıslar, Devrek Devlet Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirilirken, burada görevli polis memurları ile kısa bir arbedeye girdiler. Sağlık kontrolünden gecen Y.D., Ş.B. ve A.G. adliyeye sevk edildiler. Burada sorguları tamamlanan şahıslardan Y.D. ve Ş.B. suçlu bulunarak Zonguldak Cezaevi´ne gönderildi.

Suçlu bulunan şahısların yakınları ile polis memurları arasında Adliye çıkışı yaşanan arbedede bir polis memuru bıçakla elinden hafif yaralandı. Adliyeye götürülen şahıslardan A.G. ise serbest bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi