Zonguldak Havalimanı'ndan Almanya'ya uçuşlar, 26 Mart 2017 Pazar günü başlıyor. 2017 yılına yönelik yapılan planlamalarda herhangi bir aksaklık ve eksiklik bulunmadığını ifade eden Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, yurt içi uçuşlarla ilgili çalışma olabileceğini söyledi.

Müdür Özşahin, "26 Mart 2017 Pazar günü başlayacak olan yurt dışı uçak seferleri, 19 Kasım 2017 Pazar günü son erecek. Şimdilik haftada iki sefer ile başlıyoruz. İlerleyen günlerde, haftalık sefer sayısı beşe çıkacak. Planlamalar bu şekilde yapıldı. Bizim adımıza bir sıkıntı yok. Yolcu sayısında ise, bir önceki yıla göre yüzde 5-10 arasında bir artış bekliyoruz. Genel kapasiteye baktığımız zaman zaten bir düşüş söz konusu değil. Hedefimiz, gidiş ve geliş 35 bin yolcudur" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Bartın'a miting için gelecek Başbakan Binali Yıldırım'ın uçağının inememesini de değerlendiren Özşahin, "Kötü hava şartlarında iniş olamayabiliyor. Başbakanımız, geçtiğimiz günlerde Muş'a da gitti, orada da aynı sorun oldu. Kış mevsimidir, bununla ilgili söyleyecek bir şey yok" dedi.

Özşahin, yurt içi seferleri ile ilgili de havayolu şirketlerinden bu yıl bir beklentileri olduğunu söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMA...

Editör: Pusula Gazetesi