Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesinde güvenlik güçlerinin umuma açık yerlere yaptığı denetimlerde tuttuğu tutanaklar, Belediye Encümeninde görüşüldü. Kurallara aykırı bir şekilde işletildiği tespit edilen 15 işletme sahibine toplam 16 bin lira para cezası uygulandı.
Çaycuma Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı ekipler tarafından, ilçede faaliyet gösteren umuma açık yerlere yapılan denetimlerde, kurallara uymayan işletme sahipleri ile ilgili tutanaklar, Belediye Encümeninde görüşüldü. Kurallara aykırı bir şekilde işletildiği tespit edilen toplam 15 işletme sahibine 16 bin 42 lira para cezası yapılması karara bağlandı. Bu işletmelerden on bir işletme sahibine 5259 sayılı Kanunun 6.maddesi hükümlerine, 6 işletme sahibine ise 4207 sayılı kanunun 5/2 maddesine göre para cezası uygulandı. Güvenlik güçlerinin yaptığı denetimlerin devam edeceğini anlatan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, &[#]8220;İşletme sahiplerinden ricam yasa ve yönetmeliklerde belirtilen kuralara uygun olarak faaliyetlerini sürdürmeleridir. Bizler cezadan yana değiliz. Fakat, kurallara uymayan işletme sahiplerine ise yasa gereği ceza uygulamak zorundayız&[#]8221; dedi.
Emniyet güçleri tarafından tutulan 5 adet tutanağın önümüzdeki günlerde yapılacak olan Encümen toplantısında karara bağlanacağını da açıklayan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, &[#]8220;İlçemizde huzur ve güveni sağlamak için çaba gösteren başta Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz olmak üzere, tüm güvenlik güçlerimize bu denetimler için teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi