İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü 96. yılında Düzce'de de kutlandı. Öğrencilerinin hazırladığı programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatro beğeni ile izlendi.
Düzce Gençlik Merkezinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi. Osman Kuyumcu Anadolu İHL öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programa, Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kuran tilaveti ile devam eden programda, Osman Kuyumcu Anadolu İmam hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hasan Çil, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'nın yazılışını anlattı. Öğrencilerin İstiklal Marşını okumasıyla devam eden program Mehmet Akif in hayatını anlatan tiyatro oyunu ile sona erdi.
Programın ardından protokol Gençlik Merkezinde hazırlanan ve günün anlamını içeren eserlerin yer aldığı sergiyi ziyaret etti.

Editör: Pusula Gazetesi