Zonguldak kent merkezinin yaşadığı trafik sorununa çözüm arayışları devam ediyor. Zonguldak- Kapuz- Kilimli- Çatalağzı hattında yapılması gündemde olan projeler arasında yer alan Mithatpaşa Tüneliyle ilgili tartışmalardan henüz bir sonuç alınmış değil.
Zonguldak Platformu´nun kampanyası sonucu toplanan imzaların Ulaştırma Bakanlığı&[#]8217;na ulaştırılması için görüşmeler devam ederken trafik sorununa kısa vadeli çözüm arayışları da devam ediyor.
Trafik sorunun çözümü için çabaların yetersiz olduğu gözlenirken, Zonguldak Belediyesi ise çaresizlikten kaldırımları kaldırmayı veya daraltmayı uygun gördü.
Kapuz- Kilimli- Çatalağzı güzergahına giden ve trafiğin tıkanmasında etkili olan kamyon ve Tır´ların en çok zorlandığı noktalardan biri olan Kadırga virajında bulunan Gümrük Binası´nın kaldırılması zorunlu görünüyor. Gümrük Müdürlüğü binasının Kozlu Fatih Sitesi´ndeki Devlet Malzeme Ofisi´nin boşalttığı binaya taşınması için yazışmalar devam ediyor.
Zonguldak Belediyesi 90 derece virajlı olan Kadırga virajında yaşanan tıkanmanın biraz olsun önüne geçebilmek için kaldırımları kırarak yolu yarım metre genişletti. Bir ay öncesine kadar BEDAŞ´ın yer altı şebekesinin döşendiği güzergahta bulunan kaldırım bu defa Zonguldak Belediyesi ekiplerince yeniden düzenlendi.
Alternatif yollar üretmek yerine kaldırımların daraltıldığı Zonguldak´ta bu uygulama aslında ilk değil. Daha önce de benzer uygulamaların yapıldığı kent merkezindeki trafik sorununun çözümünün kaldırımların daraltılması ile mümkün değil.
Mithatpaşa Tüneli veya Zonguldak-Kilimli güzergahında yapılacak başka bir tünel projesiyle ancak çözümlenebilecek trafik akışı için, yetkililerin de hızlı hareket etmemeleri dikkat çekiyor.
Editör: Pusula Gazetesi