Ak Partili Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun'un daveti ile geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasında gündemde olan yeni hastanenin Hayat Mahallesi'ne yapılması talebi dile getirilmiş, toplantıya katılan İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli ve diğer üyeler de bu çağrıya destek vererek şehrin gelişmesi ve büyümesi adına en doğru yerin Hayat Mahallesi olduğu çağrısında bulunmuşlardı.

İl Genel Meclisi'nin bugün yapılan toplantısında CHP grubunun da tam destek verdiğini açıklamasıyla; "Hastane yerine karar verildi mi?" soruları gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Pusula'ya konuşan Vali Ali Kaban'ın Üzülmez'deki toki alanı üzerinde çalıştıklarını ancak henüz netleşmediğini ifade etmesinin ardından yaşanan gelişmeler sosyal medya üzerinden de tartışmalara neden oluyor. Yaşanan son gelişmelerin ardından Pusula'nın sorularını yanıtlayan Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun henüz bir karar verilmediğini söyledi. Tosun, Hüseyin Uzun'un daveti ile yapılan toplantı ve çağrıyı basından takip ettiğini belirterek; "Burasıyla ilgili gelişmelerden haberim yok. Bu konuda bir karar verilmiş değil. Son olarak mecliste neler konuşuldu bilemiyorum. Ama bir karar verilmesi şu an için söz konusu değil" dedi.

Vali Ali Kaban'ın Üzülmez Toki Sahasıyla ilgili hatırlatmanın ardından; "Bu iki nokya yeni gündeme gelen yerler arasında. Bakanlık yetkililerine bu alternatiflerde sunulur. Yapilacak olan yeni bir incelemenin ardından karar verilebilir. Ancak şu an için verilmiş bir karar yok."dedi.

Editör: Pusula Gazetesi