Türkiye'nin en büyük entegre çelik üreticisi Erdemir, "Platin Global 100 Ödülleri" töreninde metal sektörünün lideri seçildi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen ve Türkiye'nin uluslararası ticaretinde başı çeken ilk 100 şirketin ödüllendirildiği törende ,ödülü Erdemir adına Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut aldı.

Türkiye'nin en büyük entegre çelik üreticisi olan Erdemir, Türkiye'nin uluslararası ticaretinde önde gelen ilk 100 şirketin ödüllendirildiği "Platin Global 100 Ödülleri Töreni"nde sektörünün lideri seçildi. 21 farklı sektörden "Platin Global 100 Endeksi"ne giren şirketlerin ödüllendirildiği gecede Erdemir, metal sektörünün lideri oldu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın katkılarıyla İstanbul'da gerçekleşen törende Erdemir adına ödülü Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut aldı. Türk çelik sektörünün lider kuruluşu Erdemir, World Steel Dynamics tarafından dünyanın en iyi çelik üreticilerinin seçildiği World-Class Steelmakers değerlendirmesine de Türkiye'den giren ilk ve tek şirket olmasıyla ön plana çıkıyor.

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, "Platin Global 100 Ödülü"nü almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Erdemir'in Türkiye için artan yatırımlarla üretmeye ve ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğini söyledi. Baktır, bölgede lider konumunda bulunan Erdemir'in, ana hissedarı OYAK'la birlikte tüm paydaşları için, finansal ve operasyonel başarılarını sürdürerek, liderliğini sürdürmeyi amaçladığını belirtti.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Türkiye'nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi. Erdemir'in bünyesindeki şirketler; yassı ve uzun çelik üreten İsdemir, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya'da silisli çelik üreten Erdemir Romanya, Erdemir şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi'dir. Erdemir'in ayrıca Singapur'da Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki faaliyetlerini yürüten "Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd" isimli bir ofisi bulunmaktadır. Yabancı sermayenin Türkiye ile Erdemir ve İsdemir'e güveninin göstergesi olan uluslararası ortaklık, İsdemir Linde Gaz Ortaklığı Anonim Şirketi adı ile 2016 yılında kurulmuştur. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan Erdemir, bağlı ortalıklarıyla birlikte, toplam varlıkları açısından Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarındandır.

Editör: Pusula Gazetesi