Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Kastamonu Şeker Fabrikası´nda bugün eylem vardı.
Yozgat, Çorum, Turhal, Çarşamba ve Kırşehir Şeker fabrikaları ile birlikte C Portföy´ünde blok olarak satışa çıkarılan Kastamonu Şeker Fabrikası önünde toplanan işçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri fabrikanın özelleştirilmesine sert bir şekilde tepki gösterdi.
Eylemde ateşe verilmesi için özel olarak yapılan ahşap bir traktör ise gerekli izinlerin alınmaması nedeniyle eyleme katılan çiftçiler tarafından parçalandı.
Eyleme başta Türk-İş olmak üzere Şeker-İş´in üst düzey yöneticileri ve Zonguldak´tan maden işçileri gelerek destek verdi. Ankara´dan da işçiler otobüslerle eylem alanına geldi. Öte yandan Kastamonu´daki sivil toplum kuruluşları da eylemde tek yumruk olarak fabrikanın özelleştirmesine karşı çıktı.
Eylem çerçevesinde Kastamonu-Taşköprü karayolunun tek şeridi iki saat trafiğe kapandı. Fabrikanın Kastamonu istikametinde toplanan çiftçiler ile Taşköprü ilçesi istikametinde toplanan çiftçiler traktörleriyle konvoy halinde eylemin yapılacağı fabrika önüne doğru harekete geçti. Traktörlerle miting alanına gelen çiftçileri işçiler büyük bir coşkuyla karşıladı.
Eylem çerçevesinde Şeker İş Kastamonu Şubesi Başkanı Hamdi Kaya, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, Kastamonu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Mehmet Çelik te birer konuşma yaptılar ve fabrikanın özelleştirilmesine sert bir şekilde tepki gösterdiler. Eylemde sık sık hükümet ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

MİTİNG İÇİN İKİ GÜNDE TRAKTÖR YAPTILAR
Şeker Fabrikası özelleştirilmemesi için yapılan eylemde ateşe verilmesi düşünülen traktör, izin verilmeyince kısa saniyeler içinde işçiler tarafından parçalandı. Traktör iki gün gibi kısa bir sürede yapılmıştı.
Traktörü yapan Ekrem Karandı ve Recep Keşkek, kendilerine gelen bu talebi kısa sürede yapmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Ekrem Karandı, "Normal bir traktörle aynı ebatlarda yapmaya gayret gösterdik. Zamanımız çok kısıtlıydı. Hem sevinci hem de hüznü birlikte yaşıyoruz diyebilirim. Sevincimiz Kastamonu için büyük önem arz eden Şeker Fabrikası konusunda tepkiyi dile getirmek için bu traktör ateşe verilecek. Üzüntümüz ise büyük emek verdiğimiz traktör yakılarak yok edilecek. Normalde böyle bir çalışmayı bir hafta gibi bir sürede zor yapabilirdik. Ama büyük bir çalışma azmi göstererek iki günde bitirmeyi başardık" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi