Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Araştırma Hastanesi&[#]8217;nde Nefroloji Sorumlu Uzman Hemşiresi Nurcun Kara, Hastane Müdür Yardımcısı oldu.
14 yıldır hemşirelik yapan Nurcan Kara, ZKÜ Araştırma Hastanesi&[#]8217;nde boşalan müdür yardımcılığı kadrosuna atandı. Atama nedeniyle restoranda kutlama gecesi düzenlendi. Geceye ZKÜ İç Hastalıkları Nefroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eyüp Külah, İl Sağlık Müdür Yardımcı Orhan Şahin, doktorlar, hemşireler ve sağlık personelleri katıldı.
Doç. Dr. Eyüp Külah, yaptığı açıklamada, &[#]8220;Toplantımızın amacı Nurcan Kara&[#]8217;nın hastanemizde müdür yardımcısı olmak. 4 yıl önce Nurcan Hanım ve birkaç arkadaşla birlikte beraber kurduk. Diyalizin kaderi budur. Diyalizde yetişen hep bir yerlere gelmiştir. Diyaliz bir okuldur. Diyaliz hemşirelere dayalı bir uygulamadır. Bu nedenle hemşirelerin önemi büyüktür ve bizdeki hemşireler sadece &[#]8216;söyle yap&[#]8217; şeklinde bir yapıya sahip değillerdir. Hepsi ne yapılmasını bilen okuyan ve öğrenen hemşirelerdir. Yurt dışında birçok diyaliz merkezlerini gezdim şuna inananın hiç biri bizim kalitemizde bir hizmet vermemektedir&[#]8221; dedi.
Sağlık Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, sağlık personelinin yüzde 25&[#]8217;inin domuz gribi aşısı olduğunu ve aşıları sağlık ocaklarına gönderdikleri söyledi. Gece boyunca, eğlenen sağlıkçılar stres attı.
Editör: Pusula Gazetesi