Meteoroloji 15 Şubat 2017 saat 03:00 başlayacak olan yoğun kar yağışının 16.02.2017 06:00 saatlerine kadar süreceğini duyurdu.

AFAD Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, nöbetçi ekibin Zonguldak-Ereğli karayolunda yaptığı kontrol neticesinde yolun kar lastiği olmayan araçlar ile uzun araçların geçişine uygun olmadığı belirtildi.

Buzlanma ve don olayına karşı da tedbirli olunmasına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
"14 Şubat 2017 günü nöbetçi ekibimizin Zonguldak - Ereğli karayolunda yaptığı kontrol neticesinde; yolun ulaşıma açık olduğu, kar yağışının devam ettiği ve yer yer sisli bölgeler olduğu, karayolları ekiplerinin yolu açık tutmak için çalışmalarının devam ettiği, yolun karlı olması sebebiyle kar lastiği olmayan araçlar ile tırlar ve diğer uzun araçların geçişine uygun olmadığı tespit edilmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, 15.02.2017 Çarşamba günü Düzce , Karabük , Kastamonu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Editör: Pusula Gazetesi