AK Parti Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Agah Kafkas, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı´na katıldı. Demokratik Açılım´ı anlatan Kafkas, "Türkiye bu prangalardan kurtulduğu takdirde bu açılımın bir ayağı yurt dışıdır" dedi.
Türkiye´nin Avrupa Birliği ile eşit şartlarda müzakere eden bir devlet olduğunu söyleyen AK Parti Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye´nin Atatürk´ün muasır medeniyetler seviyesini yakalama idealine en yakın olduğu noktaya geldiğini belirtti. Türkiye´nin dünyanın önemli bir aktörü olduğunu söyleyen Kafkas, şöyle konuştu: "Türkiye AB ile eşit şartlarda müzakere eden bir devlettir. Türkiye, Atatürk´ün muasır medeniyetler seviyesini yakalama idealine en yakın olduğu
noktaya gelmiştir. Türkiye, dünyanın önemli bir aktörüdür. Medeniyetler çatışması önlenecekse BM bir proje yapacaksa hıristiyan dünyasının karşısına İslam coğrafyasından Recep Tayyip Erdoğan´a eş başkanlık verilmektedir. Dünyanın 191 ülkesinin oy kullandığı BM´de, Türkiye 152 ülkenin oyunu alarak seçilebilmektedir. Yani dünyanın önemli bir aktörü haline gelmiştir."
Türkiye´nin dünyadaki barışa dair atılan her adımın yanında olduğunu anlatan Kafkas, şunları söyledi: "Türkiye, kendisinin başına 25 yıldır başına bela olan terörle mücadelede dünyada etkin bir rol almıştır. Ve Türkiye, dünyada teröre destek veren ülkelerle ilişkilerini çok sağlıklı bir düzeye getirerek artık yurt dışında beslenme kaynaklarını olabildiğince kurutmuştur."

DARBE DÖNEMLERİNDE EKMEĞİMİZ KÜÇÜLDÜ
Demokratik açılımın iki ayağı olduğunu söyleyen Agah Kafkas, açılımın birinci ayağını terörün önlenmesi, ikinci ayağını da demokrasinin gelişmesi olarak sıraladı.
Darbe dönemlerinde demokrasinin gerilediğini söyleyen Kafkas, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk´ün ´egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´ dediği milletle barışık, milletin farklılıklarını zenginlik sayarak birlikte yürüme konusundaki kararlılığımızın bir başka boyutuyla, terörü önleme boyutuyla ortaya konulmasıdır. Bu açılımın iki ayağı vardır. Birincisi terörün önlemesi, ikincisi demokrasinin gelişmesidir. Darbe dönemleri, ekmeğimizin küçüldüğü dönemlerdi. Çünkü demokrasi geriye gitmişti. Onun için
burada terörü önlemek ve demokrasiyi geliştirmek üzerine kurduğumuz bu projenin temel ayağı anayasanın başlangıcındaki temel ilkeleri hiç kimseyle tartışmamaktır. Türkiye´nin tek bayrağı vardır, tek millettir, tek devlettir. Ve bölünmez bütünlüğü vardır."


MUHALEFETİN AÇIKLAMALARI YAKIŞIKSIZ
Agah Kafkas, muhalefetin "etnik ayrımcılık başlatılıyor" sözlerinin yakışıksız ve hoş olmadığını söyledi.
Çorum Milletvekili Agah Kafkas, etnik ve dinsel ayrımcılığa karşı olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle ´etnik ayrımcılık başlatılıyor´ diyen muhalefetin yaptığı açıklamaları çok yakışıksız ve hoş olmadığını ifade etmek isteriz. Biz partiyi kurduğumuzdan beri Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın hep birlikte sözünü ettiğimiz bir sözü vardır. ´Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Bölgesel milliyetçiliğe karşıyız ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız."
Türkiye´nin bu prangalarından kurtulması gerektiğini anlatan Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu açılımın bir ayağı yurt dışıdır. Diğer ayağı da Ermenistan sorununun çözülmesidir. Dünyanın neresine gidersek gidelim. Her Ermeni lobisiyle Rum lobisinin faaliyetleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Birçok ülkede Türkiye´nin soykırım yaptığı ile ilgili parlamentolarında kararlar alındığı bu süreçte bu gün artık özgüveni olan büyük Türkiye, ´arşivlerimizi açalım, oturup konuşalım´ diye ortaya tavrını
koymuştur. Komşularıyla iyi ilişkilerini geliştirmek ve Türkiye kendi topraklarındaki insanların barışıklığını sağlayarak kaynaklarını, imkanlarını ve insanlarını teröre heder etmek yerine ülkenin birliğine, dirliğine ve gelişmesine ekmeğin büyümesine katkı vermek için uğraşıyoruz."
Kafkas ve beraberinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonu´ndaki toplantıya katıldılar. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi