Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) açtığı "2016 Yılı Güdümlü Proje Desteği Programı"na Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından 19 Aralık 2016 tarihinde TR81/16/GPD/0001 referans numarası ile "Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı" başlıklı proje sunulmuş, proje BAKKA tarafından onaylanmıştı.

"Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı" adlı proje, proje başvuru rehberinde yer alan değerlendirme tablosuna göre gerçekleştirilen mali ve teknik değerlendirme süreci sonucunda 79,50 puan alarak BAKKA Yönetim Kurulu tarafından 5 milyon 700 bin TL tutarındaki toplam proje bütçesinin yüzde 70,18'i olan 4 milyon TL tutarında hibe ile desteklendi.

Zonguldak İl Özel İdaresi ile BAKKA arasında 24 Ocak 2017 tarihinde "Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi e Doğa Kültür Parkı" başlıklı projeye ilişkin destek sözleşmesi imzalandı. Projenin uygulama süresi ise, 24 ay olarak açıklandı.

Dün Valilik makamında gerçekleştirilen toplantıda ise, uygulanacak projenin aşamaları üzerine görüşmeler yapıldı. Proje inşaat faaliyetleri, işletme yöntemleri, görünürlük ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili yol haritası çıkartıldı.

Vali Ali Kaban başkanlığındaki toplantıya; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, BAKKA'dan Mehmet Çetinkaya, İl Özel İdaresi'nden Ali Doğu, Dilek Kılav, Ekrem Murat Zaman ve baston ustası Tansel Işık katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi