Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Kızılay´ının son yıllarda başarıyla gerçekleştirdiği insani yardım operasyonlarıyla tüm dünyanın beğenisini kazandığını söyledi.
Kızılay´ın Düzce´nin Kaynaşlı ilçesinde yapımı tamamlanan Kızılay Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi törenle hizmete açıldı. Bakan Akdağ, törende yaptığı konuşmada, Kızılay´ın gerek yurt içinde gerek yurt dışında birçok insani yardım operasyonlarına imza attığını anlattı. İran, Pakistan depremi, Endenozya´da tsunami felaketi ile Gazze ve Sudan´daki yardım organizasyonlarında Kızılay´ın çalışmalarının tüm dünya tarafından gıpta ile takip edildiğini ifade eden Akdağ, bakanlık olarak Kızılay ile birlikte
başarılı ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bakan Akdağ, Kızılay´ın ayrıca sağlık alanında başarılı çalışmalar sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Kızılay özellikle kan bağışında çok başarılı oldu. Son düzenlediği kan bağışı kampanyasında Kızılay bir milyon ünite kan toplamıştır. Türkiye´nin yıllık kan ihtiyacının 1,5 milyon ünite olduğu düşünülürse Kızılay´ın bu hedefi yakaladığı görülür."
12 Kasım depreminin 10. yılında hizmete giren Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi´nin olası afetlerde çok önemli iş yapacağını ifade eden Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Bakanlık olarak her türlü afete hazır durumdayız. 2000 üzerinde personelimizi eğitmiş durumdayız. Her ilde gönüllü kadrolarımız hazır durumda."
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise, Kızılay´ın son yıllarda uluslararası platformda en itibarlı yardım kuruluşu olduğunu söyledi.
Akdağ ve Çubukçu tarafından hizmete açılan Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop illerine hizmet verecek. Merkez toplam 29 bin metrekare alanda inşa edildi. Depolarında 35 bin kişilik çadır, battaniye, yatak, uyku tulumu, katalitik soba, jeneratör gibi araç ve gereçler bulunuyor. 38 uzman personelin görev yaptığı merkezde son teknoloji haberleşme araçları ve telsiz bulunuyor.
Merkezin hizmete açılmasından sonra görevliler üç dakika gibi kısa bir sürede prefabrik kurdular. Daha sonra Kızılay´ın yurt dışında görev yapan görevlileriyle telekonferans yapıldı. Bakanlar Akdağ ve Çubuk açılışın ardından Düzce´den ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi